Patronul unei firme de exploatare, Eurocom Expansion, a donat lemne de foc pentru zeci de familii nevoiașe din Băiculești

Societatea de tip ”fiecare pentru el” pare să fi pus, de ani buni, stăpânire pe noi. Iată însă că, prin ceața groasă a crizei economice, răzbat și raze de speranță. Un gest demn de remarcat, așa cum am menționat și în titlu, este cel al unui om de afaceri care a donat, pentru zeci de familii nevoiașe din Băiculești, în prag de iarnă, lemne de foc. Totul s-a petrecut având acordul - și  colaborarea  – primăriei Băiculești, care a identificat cazurile care aveau cea mai mare nevoie de acest generos ajutor.
Primar Niculaie Dragnea (foto): Într-adevăr, este vorba de un frumos gest de caritate, prin care dânsul a oferit cetățenilor din comună lemne de foc. Au fost absolut bine-venite. Într-adevăr, nu a mulțumit pe toată lumea, însă este greu – dacă nu imposibil – să îi mulțumești pe toți. Trăim și vremurile acestea de sărăcie, mai ales în mediul rural, unde populația este sărăcită, este îmbătrânită, nu are unde să muncească.
# Câte gospodării au beneficiat de acest ajutor?
Primar: Este vorba de 50 de familii, fiecare familie a primit câte un balot de deșeuri lemnoase din partea acestei firme. Totul a fost făcut într-un cadru absolut legal, cu acte, printr-o fundație. Pot să vă spun că, mai mult decât atât, a dat dovadă de și mai multă generozitate, oferind aceleași pachete de lemn salariaților primăriei. A fost ceva nemaipomenit, mai ales că salariile din administrație, după cum știți, sunt destul de mici. Nu vă pot descrie mulțumirea acestora (a salariaților, n.r.).
# Cred că a venit timpul să ne dezvăluiți numele acestui om, precum și numele firmei patronate de acesta.
Primar: Numele acestui om este Popescu Viorel. Iar firma se numește Eurocom Expansion. Dânsul a oferit aceste ajutoare din suflet și îi mulțumesc, din partea tuturor, și pe această cale. 
# Cum s-a stabilit care sunt familiile cu cea mai mare nevoie de aceste ajutoare?
Primar: Desigur, lista celor 50 de familii a fost alcătuită în baza unei anchete sociale realizate cu sprijinul nostru. Noi ne-am orientat, cum era și normal, către persoanele cele mai nevoiașe. Mai mult, am contribuit cu utilajul propriu la transportul masei lemnoase către beneficiarii sponsorizării. Sperăm, în continuare, într-o bună colaborare cu această firmă, fiind, de fapt, cel mai potent agent economic din zonă. Contribuția sa la bugetul comunei este destul de importantă, deși sediul firmei este la Bârla, aici fiind numai un punct de lucru. Beneficiile sunt însă numeroase, este vorba și de forța de muncă angajată de pe plan local. Noi am avut, după cum știți, și un eșec pe această linie. Este vorba de GDM care, după ce au deschis afacerea de aici, la scurt timp au suferit acel dezastru, incendiul care a distrus aproape în totalitate investiția. Dânșii nu au reînceput investiția, din păcate, suferind atât bugetul comunei cât și gradul de ocupare al forței de muncă.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea