Adevăratele talente au nevoie de sprijin!

# Scrisoarea unui balerin către România. Cosmin Marinescu, micul balerin al României, ne-a reprezentat cu succes în Italia, la "Livorno in Danza". Puştiul, în vârstă de 11 ani este considerat o viitoare stea a baletului  internaţional. Micul balerin i-a cucerit deja pe italieni, iar acum se pregăteşte să impresioneze şi publicul din Viena. Numai că părinţii săi au mari dificultăţi în asigurarea cheltuielilor de transport, echipament şi … bani de buzunar. Au contactat mai multe organizaţii şi fundaţii, însă anul acesta nu au reuşit sa obţină un sprijin concret pentru Cosmin.
Săptămâna trecută, familia lui Cosmin a primit o veste mare din Italia, unde puştiul a participat la un concurs internaţional -  "Livorno in Danza" - competiţie în care au concurat peste 600 de copii din întreaga lume. Cosmin  Marinescu a impresionat juriul, s-a clasat pe locul al II-lea şi a obţinut  trei burse de studiu. Bucuria părinţilor ar fi fost deplină dacă grijile materiale n-ar fi fost atât de mari. “De menţionat că, în acest concurs, potrivit "istoricului", premiile se împart intre italieni, dar Cosmin a reuşit să schimbe "cutumele"! Următoarele concursuri la care va participa sunt  (cel puţin): ESDU România şi WBC Sibiu. Noi am trimis dosarul lui Cosmin la FDV şi aşteptăm, cu emoţie, un răspuns pentru a fi susţinut şi a avea un drum lin spre Viena, unde a fost selectat cu bursă completă, începând cu septembrie 2013. Acolo va face şcoala de balet şi va sta la internat pe cheltuiala statului austriac, însă avem reale dificultăţi cel puţin pentru asigurarea cheltuielilor de transport, echipament şi un minimum, dacă pot spune aşa, de bani de buzunar. Am contactat până acum mai multe organizaţii sau fundaţii, însă anul acesta nu am reuşit să obţinem un sprijin concret pentru Cosmin!”, spune Alexandru Marinescu, tatăl băiatului. Micul balerin locuieşte împreună cu familia sa (patru persoane) într-o garsonieră, ştie cât de greu le e părinţilor să-l susţină. A înţeles demult că, fără sprijin material, şansele să se afirme în lumea dansului scad simţitor.  Într-o “Scrisoare către România“,  gândită cu maturitatea şi responsabilitatea unui copil care a muncit  mult, Cosmin le mulţumeşte tuturor celor care l-au sprijinit până acum şi îşi exprimă speranţa că visul lui de a deveni o stea a baletului mondial  va deveni realitate


Dragii mei,
S-au împlinit 6 ani de când fac balet şi, sub îndrumarea Maestrei Lorelei Bari, a părinţilor mei, am putut deveni cineva în viaţă şi mi s-a împlinit visul de a deveni un “Mare Balerin”. Cel puţin aşa sper! (...)
Sunt instituţii sau oameni care au avut încredere în mine. Am crescut alături de voi toţi şi faceţi parte din oamenii care îmi sunt dragi. Am nevoie în continuare de încrederea Voastră şi a altor oameni puternici şi iubitori de artă! Pentru a zbura, în artă ai nevoie şi de suportul material sau financiar, care-ţi asigură temelia pregătirii, iar atunci când paşii şi atitudinea ta rivalizează cu nume mari ale baletului avem datoria să dăruim la rându-ne.
Susţinerea dumneavoastră a însemnat pentru mine o motivaţie în plus pentru a reuşi să fiu selectat cu bursă completă la prestigioasa Şcoală de Balet a Operei de Stat din Viena. Orice gest al Vostru care va contribui în continuare la susţinerea formării mele ca balerin excelent, va fi intrat in istoria baletului. Sunt cuvinte care rămân... Poate par cuvinte mari, însă am fost învăţat să fiu responsabil, muncitor iar talentul meu mă determină să ofer imaginea şi realitatea unui balerin desăvârşit.
Voi, alături de părinţii mei, m-aţi ajutat să am încredere în mine şi să devin un adevărat OM!
Fiţi alături de mine!
Cosmin, februarie 2013


Cei care vor să-l ajute pe Cosmin o pot face cu:
- echipament specific de balet (există firme care confecţionează un astfel de echipament);
- burse de susţinere pentru o anumită perioadă;
- bani pentru deplasarea de la World Ballet Competition Sibiu - martie, 2013
şi pentru deplasarea din septembrie 2013 către Şcoala de Balet a Operei de Stat din Viena;
- sponsorizare pe un anumit termen şi în contrapartidă (imagine pentru o  organizație privată);
- etc.
Contact: 0771791477 Alexandru Marinescu
Email: Aura Marinescu (mama): Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea