Primarul din Stolnici, Sevastian Pupăză, îi execută pe rău-platnicii din comună

# Primăria are de recuperat aproape 3 miliarde lei vechi de la o singură firmă # Concesionarul lacului de pește – pus și el la zid din cauza nerespectării clauzelor contractuale. Văzând că nu mai merge cu vorba bună, primarul comunei Stolnici, Sevastian Roșu Pupăză, a trecut la ”faza pe hârtii”, adică la întocmirea și trimiterea somațiilor de plată pentru cei care au lungit-o cu neplata datoriilor. Cel mai mare datornic din localitate este ”Agrocereal Import Export S.R.L.”, care înregistrează debite de aproape 3 miliarde de lei vechi, sumă compusă din taxe neachitate, dobânzi și penalități de întârziere.
Primarul Sevastian Roșu Pupăză: ”Am făcut tot ce ne-a stat în putință să dăm de acest agent economic.  Am urmat întocmai procedurile legale: somații, notificări, anunțuri. Dacă nu vom reuși, vom lua măsurile, deasemenea, legale. Este cel mai mare neplatnic al nostru....”
Nici cu concesionarul lacului de pește din Stolnici, firma S.C. Orentex S.R.L., edilul localității nu s-a ferit să pornească războiul. Pentru că, deși acesta plătește regulat prețul concesiunii, se pare că nu se achită de restul obligațiilor stabilite în caietul de sarcini: construcția unei zone de agrement pe malul lacului, care să cuprindă și o structură de cazare. În momentul de față, pescarii amatori nu pot înnopta la Stolnici tocmai datorită inexistenței unei astfel de pensiuni. Investițiile ar fi adus, desigur, un plus în localitate și ar fi trebuit să ducă și la crearea câtorva locuri noi de muncă.
Primarul Sevastian Roșu Pupăză: ”Aici este vorba, față de primul, de un alt aspect. Domnia sa invocă faptul că a achitat redevența, de vreo 200 și ceva de milioane (lei vechi, n.r.) pe an, însă nu s-a ținut de treabă privitor la celelalte clauze. Deja suntem în procedura de reziliere a contractului. S-a discutat problema în Consiliul Local, s-a cooptat un expert contabil judiciar, s-a format o Comisie la nivelul Consiliului Local. Suntem în faza de demersuri, însă lucrurile nu pot rămâne așa....”
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea