Mai mult de jumătate dintre parlamentarii de Argeş, dezinteresaţi de problema regionalizării

Doar 7 din cei 16 senatori şi deputaţi pe care argeşenii i-au trimis în Parlament au participat la dezbaterea publică pe tema regionalizării, dezbatere organizată, săptămâna trecută, de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş, UGIR 1903, Camera de Comerţ şi Industrie, ACAROM şi Consiliul Judeţean. La dezbaterea publică pe tema regionalizării au luat parte doar  7  senatori şi deputaţi de Argeş -  Elie Zisu, Gheorghe Marin, Simona Bucura Oprescu,  Andrei Gerea, Cătălin Rădulescu, Mircea Drăghici şi Daniel Consantin - ultimul, prezent, în primul rând, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, alături de Maria Grapini, ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Turism. Mai mult sau mai puţin motivat, ceilalţi 9 deputaţi şi senatori au lipsit de la dezbaterea care ar fi trebuit să creioneze argumentele cele mai solide în susţinerea importanţei Argeşului şi Piteştiului ca poli în viitoarea regiune administrativ-teritorială din care vor face parte.
Deşi a amintit că Guvernul nu a stabilit încă niciun criteriu privind desemnarea centrelor de regiune şi că nu a început studiile concrete privind regionalizarea, ministrul Daniel Constantin a precizat  că Argeşul şi-a depus candidatura pentru capitala viitoarei regiuni.
Printre cei care au venit cu argumente în favoarea Argeşului şi Piteştiului s-au numărat vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, şi patronul Grupului Industrial Componente, Gheorghe Badea, precum şi deputatul PSD Cătălin Rădulescu.
"Aceste lucruri privind regionalizarea se fac pe prietenii şi pe lobby. Cei de la Bucureşti au orbul găinilor când vine vorba de argumentele noastre! (…) Vreau să spun că o să discut cu colegii mei din Parlament şi o să le cer să părăsim sala în semn de protest dacă, în momentul în care se va discuta despre regionalizare, Argeşul şi Piteştiul nu vor fi reşedinţă!", a anunţat, uşor ameninţător, Cătălin Rădulescu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a pledat, în cadrul aceleiaşi dezbateri, pentru păstrarea actualei formule cu opt regiuni, astfel încât procesul de atragere de fonduri europene să  nu fie bulversat de o eventuală schimbare.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea