Daniel Constantin: ”Nu am consumat până acum carne de cal, dar poate cine ştie?...”

Săptămâna trecută, Daniel Constantin, deputat de Piteşti şi ministrul agriculturii, a vorbit, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Partidului Conservator Argeş, despre scandalul cărnii de cal, explicând avantajele şi dezavantajele acestei mediatizări.
,,Sunt unele pieţe care câştigă din toată această mediatizare. De exemplu, în Franţa, în urma acestei mediatizări, a crescut consumul de carne de vită, dar şi de cal pentru că se pune accent şi e bine că vorbim de acest lucru prin intermediul presei. De faptul că avem o carne de cal care este bună pentru consum, ce are anumite beneficii şi nu este nocivă consumului uman”, a declarat Daniel Constantin, ministrul agriculturii.
Întrebat dacă a consumat carne de cal, Daniel Constantin s-a arătat deschis în ceea ce priveşte consumul  acestui tip de carne, precizând că nu a avut până acum ocazia, dar pe viitor poate va consuma. ,,Nu am consumat până acum carne de cal, dar poate cine ştie…”, a răspuns Daniel Constantin. Ministrul a mai ţinut să precizeze şi posibilele consecinţe ale acestui scandal, subliniind că nu se pune problema opririi exporturilor de carne de vită din România, aşa cum a declarat o persoană politică, făcând referire la Traian Băsescu. Ministrul agriculturii a dat exemple cu ce s-a întâmplat în celelalte state membre unde s-a descoperit etichetarea greşită, precizând că s-au aplicat sancţiuni strict producătorilor prin închiderea abatoarelor respective.

Rămânerea în politică a lui Traian Băsescu, motiv de bucurie pentru USL

Ministrul Daniel Constantin, deputat de Piteşti al Partidului Conservator, consideră că anunţul preşedintelui ţării, Traian Băsescu, privind rămânerea în politică după acest mandat, este garanţia unei noi victorii a USL în anul 2016. “Nu ne-a mirat anunţul făcut de el. Ştiam că va rămâne în politică, de asta şi susţine anumite persoane care candidează la şefia PDL. Cred că revenirea lui Traian Băsescu în 2014 în PDL este garanţia că USL va câştiga detaşat alegerile din 2016. Nu cred că 7,4 milioane de oameni care au vrut ca Traian Băsescu să plece la referendumul de anul trecut îşi vor schimba peste noapte opţiunea. Acum trebuie să convingem oamenii că putem face lucruri bune, să demonstrăm că USL are un program bun de guvernare”, a mai punctat Daniel Constantin.    L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea