Tudor Pendiuc, vocea Argeşului la masa regionalizării

# Primarul Piteștiului se contrazice în declarații cu senatorul Ion Popa, colegul de Alianță. Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, s-a autopropus  ca  reprezentant al administraţiei locale din România în Comisia naţională privind regionalizarea şi descentralizarea, comisie în care edilul şef al Piteştiului a mai făcut alte două nominalizări. Cel mai vocal reprezentant al intereselor municipiului Piteşti ar putea fi un factor de influenţă în dezbaterile care vor decide modul în care va arăta harta viitoarei regionalizări. 
„Mie chiar îmi pare rău că nu susţinem toţi la unison punctul de vedere al judeţului nostru. Să nu creadă cineva că, pornind acea regionalizare, regiunile vor rămâne la fel. Păi dacă rămân la fel, mai are sens regionalizarea? E regionalizată România! Dacă rămânea această regionalizare, cum înţeleg că există o anumită tendinţă, sigur nu mai trebuia să facem acele comisii, comitete, grupuri de lucru, comisii interministeriale. Dar dacă facem aceste comisii, de ce să nu-mi susţin eu, Argeşul, cauza. Piteştiul şi Argeşul trebuie să ocupe locul pe care il merită şi locul pe care-l merită nu este decât unul, spune Tudor Pendiuc
Edilul şef al Piteştiului este cel care, până acum, a militat cel mai vehement ca Argeşul  să fie centru de decizie în viitoarea regiune din care va face parte şi cam singurul care a pus punctul pe “i” în nominalizarea judeţelor care ar trebui să ne fie vecine în cadrul regiunii!
“Eu doresc să acţionăm încă de pe acum, să prezentăm argumentele noastre şi să ne impunem dorinţa. Toţi ar vrea ca judeţele şi municipiile lor să fie capitale, dar haideţi să vedem şi cu ce argumente (..) Suntem locul 1 pe ţară la foarte multe activităţi economice. Ori, eu cred că această regionalizare  trebuie să fie gândită în aşa fel încât CEI CARE POT să-i tragă după ei şi pe CEI CARE NU POT.  Să nu mă duc într-o zonă în care CEL CARE NU POATE să mă tragă în jos… Aceasta este teoria managemntului în oricare loc din lume!", este de părere Tudor Pendiuc.
Primarul Piteştiului este de părere că tocmai aceste argumente ar trebui să ridice Argeşul în avansarea sa ca centru de regiune. O opinie contrară celei exprimate în urmă cu ceva timp de senatorul de Argeş, Ion Popa, cel care vorbea despre nişte criterii care n-au legătură cu toate argumentele primarului.  “Aceste centre, dacă se va păstra practica europeană, vor fi stabilite în judeţele cu cea mai slabă dezvoltare economică. Nu întâmplător sediul ADR Sud Muntenia este acum la Călăraşi”, explica, la acea vreme, Ion Popa.
Poziţia lui Tudor Pendiuc ar putea conta  în Comisia naţională privind regionalizarea şi descentralizarea dacă va avea şi susţinerea celorlaţi reprezentanţi ai judeţului.
“Tocmai din aceste discuţii trebuie să apară, să transpire acele argumente care să-i dirijeze, să-i direcţioneze pe cei care au anumite viziuni. Pentru că până la urmă fiecare judeţ îşi doreşte să fie centru de regiune, dar trebuie să primeze raţiunea, avantajele, iar pentru asta trebuie să avem idei.”a mai precizat Tudor Pendiuc.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea