Celebrități care au ales să se salveze de la “moarte” prin artă

Într-o lume saturată de material, tot arta se pare că are toate șansele să salveze lumea de la moartea spirituală. Foarte mulți oameni importanți din Argeș aleg să se purifice prin artă imediat ce lasă din mână, pe birou, stiloul de firmă cu care au semnat câteva contracte de milioane de euro, rețete medicale sau chiar depoziții ale clienților lor. Argeșul este plin de astfel de oameni care, pe lângă talentul de a face bani din munca lor, posedă și arta de a fi buni pianiști, scriitori, textieri șiu chiar actori.

A cântat la pian cu toate numele mari ale jazz-ului din țară

Când spunem acest lucru, ne referim la deja celebrul pianist-cardiolog Adrian Tase, care a cântat jazz, la pian, alături de toate numele cunoscute în muzica de gen din țară și chiar din străinătate: „Când am chef de cântat, ne spune acesta, merg într-un club, mă așez la pian și cânt jazz acompaniat de artistul care se nimerește să fie în seara respectivă acolo”.
Tot pianist s-a făcut, în timpul liber, și avocatul Alex Binișor, care, de câte ori are ocazia, își ia prietenul vilonist la Filarmonica din Pitești, Iulian Badea, și improvizează repede niște recitaluri în apartamentul său. Cam despre ce cântă aceștia ați putea afla de pe canalul youtube, pe care cei doi încarcă sesiunile de interpretare semiprofesioniste.
Avocatul Dan Panțoiu a devenit mai cunoscut în calitate de textier al pieselor interpretei Mirabela Dauer. Puțini știu, însă, că acesta a scris o piesă cu care micul Iulian Selea a participat la Festivalul Mamaia Copiilor, acum câțiva ani, și care purta titlul „Dor de mama”. Piesa avea toate șansele să câștige trofeul, dacă cuiva din juriu nu i-ar fi venit ideea că piesa este „prea tristă”.

Prodănel și Ursul

Alt avocat de succes este și Florentin Sorescu, mai cunoscut publicului larg în calitate de prim-apărător al deja celebrului polițist veșnic suspectat și nedovedit omorâtor al soției sale Elodia, Cristian Cioacă. Puțini știu că Florentin Sorescu este un foarte talentat scriitor, iar de curând a repurtat un succes răsunător pe scena teatrului cu pisa semnată de el, “Arca lui Iona”.
La rândul său, judecătorul Marius Dumitrescu, este un alt om al legii care încearcă să se salveze de prozaicul cotidian prin artă. Acesta a scris niște versuri absolut răvășitoare pentru și despre lumea în care trăim și se pregătește să scoată un volum despre arta picturii de biserică.
Și, nu în ultimul rând, omul de afaceri Adrian Prodănel, care este actor, atunci când nu este dealer de mașini de lux, consilier local și membru al altor “comitete și comiții” din județ. Adrian Prodănel a interpretat un rol micuț chiar în filmul  “Poziția copilului”; peliculă distinsă cu Ursul de Aur de la Berlin.
După cum se pare, și la acest capitol, bărbații dețin supremația, pentru că nicio femeie nu și-a făcut din hobby o a doua vocație, cât s-o mai facă și publică. Însă, suntem abia în 2013.
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea