“Strategia este gândită pe tot parcursul anului şcolar 2013- 2014 şi sperăm ca, ulterior, să devină o uzanţă”

# Declară Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş # Feed-back peste aşteptări  la iniţiativa prefectului privind revitalizarea sportului în şcoli. Iniţiativa prefectului de Argeş, Cristian Soare, privind revitalizarea sportului în şcoli, în special a sporturilor de echipă, pare să plece cu dreptul la drum. Primele întâlniri cu directorii instituţiilor de învăţământ  au fost productive, aşa că, în curând, se va trece şi la fapte. Despre ce aşteptări are de la această campanie reprezentantul guvernului în teritoriu,  aflaţi din interviul pe care prefectul Cristian Soare l-a acordat ziarului nostru.

# După campania de stopare a consumului şi comercializării de etnobotanice, care este următorul proiect cu impact social pe care Instituţia Prefectului îl implementează?
- Unul dintre proiectele pe termen lung pe care Instituţia Prefectului le are pe agendă, este acela al revitalizării sportului în şcoli, în special a sporturilor de echipă, toate acestea ca alternativă pentru timpul liber al elevilor. Pe fondul creşterii numărului de scutiri medicale la orele de sport, mirajul captivant al internetului şi, mai ales, al mâncării de tipul fast food, lipsa de activitate tinde să ducă la creşterea obezităţii în rândul tinerilor, cu consecinţe grave pe termen îndelungat. Aceasta, dacă vreţi, a fost problema identificată. Ulterior, la nivelul Instituţiei Prefectului, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, am gândit o strategie pe baza căreia fiecare unitate şcolară va trebui să înfiinţeze o asociaţie sportivă, cu sprijinul primăriilor şi directorilor de şcoli, asociaţiile vor fi dotate cu tot ceea ce presupune o infrastructură de promovare a sporturilor de echipă şi, pentru stimularea competiţională, am gândit organizarea unor concursuri în regim minizonal, zonal şi judeţean, în urma cărora cele mai bune echipe şcolare din Argeş vor fi premiate.
# Care sunt rezultatele aşteptate?
- După cum spuneam, dorim înfiinţarea, la nivelul fiecărei unităţi şcolare din judeţul Argeş, a unei asociaţii sportive fără personalitate juridică, în vederea creşterii numărului de elevi care participă la competiţii sportive. Acest lucru, sperăm noi, va duce la revigorarea activităţilor sportive în şcoli şi la reducerea numărului de elevi cu scutiri medicale şi a absenteismului la orele de educaţie fizică şi, evident, la dezvoltarea fizică armonioasă a elevilor şi prevenirea obezităţii în rândul tinerilor. Nu este un lucru uşor, sunt convins, tocmai de aceea strategia este gândită pe tot parcursul anului şcolar 2013- 2014 şi sperăm ca,  ulterior,  să devină o uzanţă în rândul unităţilor de învăţământ.
# Care a fost impactul proiectului propus de dumneavoastră?
- Chiar joia trecută, pe 7 martie, a avut loc o întâlnire cu toţi directorii unităţilor de învăţământ din Agreş,  întâlnire în cadrul căreia am prezentat strategia, iar feed-back-ul a fost unul peste aşteptări, în sensul că au părut mai mult decât interesaţi şi sunt convins că ne vom baza pe sprijinul dumnealor. Dincolo de termenele limită impuse, de cadrul de documentaţii şi de strategii, oamenii care lucrează direct cu tinerii, mai exact atitudinea şi implicarea lor, sunt cele mai importante. Tocmai de aceea le mulţumesc pentru interes şi le cer sprijinul în continuare.
# Vorbeam la început despre cealaltă campanie pe care Instituţia Prefectului a iniţiat-o, - stoparea consumului de etnobotanice.  Care sunt efectele ei până în acest moment?
- Concret, toate cele 4 magazine de vise din Piteşti, cum sunt numite unităţile comerciale care comercializau etnobotanice, sunt închise. Cu sprijinul medicilor de şcoli şi al psihologilor am desfăşurat campanii de informare în rândul elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a din şcolile piteştene şi, sperăm noi, am reuşit să îi convingem pe tinerii cărora ne-am adresat că venim în sprijinul lor şi că orice derapaj pe linia consumului de droguri şi substanţe etnobotanice este complet împotriva lor. Totodată, tot pe linia sprijinului tinerilor, venim cu acest proiect de promovare a activităţii fizice şi a sportului în şcoli, dorind să oferim o alternativă la ceea ce înseamnă vicii şi orientare neproductivă a timpului liber al elevilor.    C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea