Recital de flaut şi acordeon, joi, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un recital cameral inedit susţinut de flautista Mihaela Anica şi acordeonistul Fernando Mihalache. 
În program, lucrări de A. Holminov, J. S. Bach, C. Machado, V. Jianu, M. Legrand, I. Albinez, M. D. Pujol, O. Ivanova şi L. Anderson.
Mihaela Anica este un muzician cu activitate artistică remarcabilă în Austria, ţara sa de adopţie, dar şi în Franţa şi Germania. A câştigat numeroase premii şi burse de excelenţă în ţară şi în străinătate, participând la importante evenimente muzicale în România, Austria, Franţa. Urmare a profesionalismului de care a dat dovadă, în perioada 2008-2010, a făcut parte din Ansamblul „Orchestre de Flutes Français”. Flautista Mihaela Anica a studiat alături de flautişti şi pedagogi de marcă, precum Ion Bogdan Ştefănescu, Barbara Gisler-Haase, Pierre-Yves Artaud, Karl-Heinz Schütz şi Rafael Leone.
Înzestrată cu mobilitate artistică remarcabilă, Mihaela Anica a interpretat în recitaluri şi concerte lucrări valoroase dedicate flautului.
În paralel cu activitatea concertistică, se dedică pedagogiei, implicându-se în proiecte de educaţie muzicală în ţară şi în străinătate.
Fernando Mihalache este unul dintre puţinii interpreţi ai acordeonului care au pătruns pe scenele de concert în producţii de spectacole muzicale, jazz şi camerale. A absolvit toate studiile muzicale (facultate, masterat, doctorat) la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Profesor preparator la aceeaşi universitate bucureşteană, a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti şi Opereta Naţională Bucureşti. 
Abordând genuri şi stiluri muzicale diverse, a participat la festivaluri de marcă pe scenele ţării. A cântat în deschiderea Festivalului Internaţional de Jazz de la Bucureşti şi, la invitaţia Consulatului Norvegiei la Bucureşti (ca pianist), în spectacolul de muzică norvegiană. Este artist polivalent, interpretând şi la nai, keyboard şi pian. A pus bazele, împreună cu vibrafonistul Alexandru Anastasiu, proiectului de anvergură, unic în România, de vibrafon şi nai „Accord Vibes”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea