Sloganul zilei, în Argeș: Cu capul acoperit și cu spatele și mai acoperit

Se pare că moda capului acoperit începe să prindă contur tot mai mult la noi. După ce la meteo s-a anunțat că nu s-a terminat cu vremea rece, iar sfatul meteorologilor ar fi acela că ar fi bine ca tot angajatul să-și acopere spatele, mai ales la serviciu, câțiva dintre oamenii cunoscuți de la noi, nu numai că și-au acoperit bine spatele, dar și capul. Unii, chiar și din calea soarelui sau pur și simplu pentru că îi prinde foarte bine un clop ca design.  Cine sunt curajoșii aceștia, vom vedea în cele ce urmează.
Primul care deschide lista este primarul de la Băbana, Bebe Ivan. Cum este și judocan, are mai mult curaj  să stea în prima linie. Cu o căciulă blănoasă pe cap, asortată la un zâmbet de reclame, edilul reușește încă o dată să iasă în evidență. De data aceasta, cu blană cu tot.
Cel de-al doilea pe lista noastră este un om de afaceri mai puțn cunoscut din Argeș, dar asta nu înseamnă că afacerile  îi merg rău. Este vorba despre Adrian Ionescu, patronul firmei de pesticide Adidana. Cu un clop de zile mari care merge de minune cu o cană de lapte bătut în mână este absolut senzațional în rolul ciobanului de ocazie.
Primarul din Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă,vnu se desparte de sigla partidului nici măcar când vine căldura în oraș, după cum se poate vedea și din fotografia alăturată. Pe lângă pălărie, zâmbetul face toți banii.
ÎPS Calinic este un alt purtător de clop, atunci când renunță la obișnuitul culion sau pălăriile împletite din paie. Sincer, chiar am fi vrut să scriem o răutate, dar n-am găsit nimic de care să ne luăm. PreaSfinției Sale chiar îi stă bine cu capul acoperit și, mai ales, cu spatele și mai acoperit.
Normal că din listă nu putea să lipsească aghiotantul său, celebrul călugăr Caliopie, consilierul pe probleme de Economie și Construcții. Intrat acum într-un con de umbră din cauza aplicației cu slujbe de pe Ipad și Iphone, călugărul se prezintă publicului acoperit bine la spate și la cap. Acest culion are darul să facă din purtătorul său un monah veritabil. Ceea ce-i și dorim să reușească.
Noul consilier județean liberal, cel mai tânăr și cel mai arătos dintre ei, am spune noi, este Denisa Zevedei. Cu  un veșnic look de fata cea cuminte din poveste pe care o îmbracă păsărelele dimineața și se spală cu roua florilor pe față, tânăra politician surprinde prin acest gest. Adică, să-l lase pe bietul călușar fără pălărie!
Purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, cms-șef Dănuț Dinu, n-are probleme decât cu apa, din câte se pare. Mai ales când înoată. În rest, coafura rezistă.  După câte se vede, capul este acoperit. Dar spatele....
Preotul Romulus Popescu este un alt fan al pălăriilor de paie. Culmea, simte nevoia să fie protejat chiar și cu jandarmii prin preajmă! Să sperăm că nu e din cauza meseriei sale care, uneori, poate să fie chiar periculoasă. Adică, fie să-l tragă curentul, în biserică, fie să-l bată..soarele, în stradă.
Deputatul Mircea Draghici, ca orice social-democrat convins, are spatele la fel de bine acoperit ca și capul. Această pălărie are darul să-i confere purtătorului un aer distins, a la Adrian Năstase. Îi dorim să nu  împrumute ceva și din destinul acestuia.
Fostul șef de la Cazane, mai cunoscut pentru faptul că și-a serbat campania electorală în arest, Vali Tudor, nu mai iese din casă neacoperit. Indiferent că este surprins pe lac, pe stradă sau în jeep-ul său și mai impresionant, fostul director nu pleacă din casă fără protecție solară sau termică.
Din această listă nu putea să lipsească primarul din Pitești, Tudor Pendiuc. Nu știm cine a fost fotograful care a realizat această imagine-iluzie optică, însă este unul dintre cei mai inspirați. Pe lângă fixativ, edilul mai poartă pe cap o mândrețe de urechi care amintesc de Marele Iepure Alb cu Mănuși de Căprioară din basmul „Alice în țara minunilor“.
Deputatul democrat-liberal Cătălin Teodorescu ar fi fost nedreptățit de noi dacă nu l-am fi băgat în seamă, având acest look. Este vorba despre aspectul de cowboy care a văzut o vacă cel mai aproape la McDonald’s. Florile care îl încadrează umanizează un pic tabloul și nu obligă personajul central la dotarea și cu lasou. Pentru decor.
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea