Seară Mozart, joi, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, o seară Mozart. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Alexandru Ganea şi pianistul italian Ippazio Ponzetta vor interpeta: Uvertura la opera La clemenza di Tito, Concertul pentru pian şi orchestră nr. 20 în re minor, Concertul pentru pian şi orchestră nr. 21 în Do major şi Eine Kleine Nachtmusik (Mica serenadă).

Născut în 1975, Ippazio Ponzetta a debutat, la 13 ani, fiind numit copil-minune, iar la 20 de ani a absolvit Conservatorul „T. Schipa” din Lecce, la clasa prof. Mariagrazia Lioy. A participat la competiţii naţionale şi internaţionale, primind numeroase trofee şi diplome. Are peste 400 de concerte susţinute cu orchestre de cameră, orchestre simfonice din Italia, Germania, Elveţia, Spania, Turcia, Rusia, SUA. Repertoriul variat, de la baroc la romantism târziu, i-a dat posibilitatea participării la masterclass şi cursuri de perfecţionare în ţara natală şi în afara ei. În prezent, la Bolzano, este preşedinte, director artistic şi profesor de pian la Academia Internaţională de Pian „Mendelssohn”. A susţinut, în ianuarie 2012, un recital la Filarmonica Piteşti. 
Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea - dirijat orchestră,  clasa conf. univ. dr. Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent este lector universitar doctor şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a UNM Bucureşti.
A susţinut concerte cu: Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova şi cu orchestra Teatrului Muzical din Galaţi. A colaborat cu filarmonicile din Sibiu, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Bacău şi cu pianiştii: Valentin Gheorghiu, Roxana Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Vlad Dimulescu, Horia Maxim, Horia Mihail, Csiky Boldizsar, Andreea Butnaru, violoniştii Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Paul Florin, Alexandru Tomescu, Cornelia Bronzetti, Cosmin Bănică, Eugen Ţichindelean, violonceliştii Marin Cazacu, Alexandru Moroşanu, Răzvan Suma, Laura Buruiană, Olga Mănescu, contrabasistul Petru Iuga, harpistul Ivan Roncea, flautistul Cătălin Opriţoiu, oboistul Dorin Gliga, cornistul Petrea Gâscă şi soprana Felicia Filip.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea