Centrul de supraveghere a micuților după orele de școală, un nou proiect la Mioveni

Fundația “Consorțiul pentru Dezvoltare Locală” Mioveni este preocupată de dezvoltarea unei atitudini responsabile și angajante în cadrul comunității locale și rezolvarea problemelor acesteia.
În urma unei analize de nevoi, s-a constatat că multe familii tinere din oraș simt lipsa unei instituții care să supravegheze copiii după orele de școală, și în mod deosebit pe cei de la clasele 0 – a IV-a.
Dacă pentru cei de vârstă preșcolară problema este rezolvată urmare a existenței unui număr suficient de creșe, pentru micii școlari care au nevoie de supraveghere și îndrumare după orele de școală, când părinții sunt la serviciu, nu s-a găsit rezolvare.
Pentru a veni în sprijinul acestor familii, Consiliul Director al Fundației, în colaborare cu Primarul și Consiliul Local, a luat hotărârea de a înființa un “Centru de supraveghere”, în care copiii, după terminarea programului de școală, vor fi preluați de un mijloc de transport și aduși în Centru, unde vor beneficia de o masă caldă și asistență calificată.
Cadrele didactice împreună cu conducerea Fundației, vor amenaja sălile de clasă într-un mod plăcut, în așa fel încât curățenia și decorul să constituie un mediu prielnic pentru dezvoltarea simțului estetic al copiilor și să le dezvolte gustul pentru frumos. Copiii vor executa lucrări care să le dezvolte capacitatea creatoare, respectiv modelaj în plastilină și decupări în carton, dezvoltând gustul pentru frumos prin grija pentru forma lor, dar își vor efectua și temele pentru ziua ce urmează.
În ansamblul influențelor educative, o mare importanță va fi acordată educației fizice, dar și culturii fizice, ambele contribuind la fortificarea organismului, gustul pentru mișcări bine executate, formând îndemânare și siguranță în mișcări. Faptul că sălile de clasă se află vis-a-vis de Parcul Tineretului, ne permite să scoatem copiii cu regularitate în mijlocul naturii, ca mijloc de divertisment sau de odihnă activă, sub îndrumarea cadrelor didactice. Dorim ca între școală, familie și Centru să existe unitate de acțiune, aceasta fiind de fapt o cerință de bază pentru buna educare a copiilor. Între sarcinile pe care le pune școala în fața copiilor, a celor pe care le pune Centrul și familia, trebuie să existe consecvență și unitate. Cadrele didactice din Centru și conducerea Fundației vor ține permanent legătura cu părinții și le va cere să sprijine activitatea educativă, să trezească în copil dragostea de a fi școlar, de a învăța, de a afla lucruri noi, de a respecta cadrele didactice, de a vorbi frumos și de a se comporta cuviincios cu colegii.
Copilul trebuie să știe să se îmbrace și să se dezbrace, să-și pună cărțile în ordine, să se spele pe mâini dacă s-a murdărit, să mănânce frumos, etc.

Programul se desfășoară de la orele 12.00 la orele 18.00, astfel:

- după terminarea orelor de școala, copiii vin în Centru;
- se alocă o oră și jumătate pentru servirea mesei și activități recreative în aer liber;
- clasa 0 și clasa I – obligatoriu o oră de somn, 2 ore de pregătit teme;
- clasele a II-a și a IV-a pregătesc teme 3 ore, pauză între ore 15 minute;
- gustare;
- activități recreative o oră și jumătate.
Serviciile oferite vor fi contra cost.

Cei interesați se pot înscrie până pe data de 15.05.2013.
Relații la telefon 0248.262.535, de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00.
Persoană de contact : Răducu Marinela
Dacă sunt solicitări, Centrul poate funcționa și pe perioada vacanței de vara, în baza unui program pe care îl vom stabili de comun acord cu beneficiarii.
Capacitatea Centrului este limitată la 36 locuri.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea