Direcţia Silvică Argeş a serbat debutul lunii plantării arborilor

# În perioada 15 martie - 15 aprilie, Direcţia Silvică Argeş va planta peste 700 de mii de arbuşti. Vinerea trecută, Direcţia Silvică Argeş, la fel ca toate direcţiile silvice din România, a serbat debutul ,,Lunii Plantării arborilor”, unul din cele mai importante evenimente ecologice ale anului, care are drept scop sensibilizarea populaţiei şi a autorităţilor cu privire la importanţa pădurilor şi a rolului lor în menţinerea echilibrului ecologic. Acest debut a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, parteneriat ce a constat în participarea mai multor copii la plantarea arbuştilor pe un anumit perimetru.
Totodată, la acest debut a ţinut să fie prezent şi prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, care a promis că va sprijini toate aceste demersuri ale lui Armand Chiriloiu, şeful Direcţiei Silvice Argeş. Alături de prefect au mai participat Simona Bucura Oprescu şi Radu Vasilică, deputaţi de Argeş, care au dorit să ia şi ei parte la plantarea arbuştilor.
,,Direcţia Silvică Argeş are în administrare un număr de 15 pepeniere principale şi o sută de pepeniere cantonale, în care se produce cantitatea de 750-800 mii de puieţi în fiecare an. Cu aceşti puieţi, Direcţia Silvică Argeş plantează o suprafaţă de 77 hectare în anul 2013 şi asigură regenerarea naturală pe 320 hectare. Astăzi, avem aici, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, un perimetru demonstrativ şi marcăm debutul lunii plantării arborilor”, ne-a declarat Armand Chiriloiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea