Recital de pian, violoncel şi clarinet, joi, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 28 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un recital cameral susţinut de pianista Viorela Ciucur, violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancaş. În program, lucrări de J. Brahms („Trio în la minor op. 114 pentru pian, clarinet şi violoncel”) şi Max Bruch („8 piese op. 83 pentru clarinet, violoncel şi pian”).
Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, doctor în muzicologie, pianista Viorela Ciucur este conferenţiar universitar la UNMB, catedra de acompaniament, şi profesor asociat la Universitatea din Craiova şi la Universitatea Fairleigh Dickinson din New Jersey, SUA. A susţinut peste 500 de recitaluri de pian solo şi muzică de cameră şi peste o sută de concerte cu orchestra în numeroase oraşe ale ţării. A concertat la festivaluri internaţionale în: Germania, Franţa, Italia, Anglia, Belgia, Olanda, Austria, Bulgaria, Moldova, Grecia, precum şi pe continentul nord-american, în SUA, şi Canada. Are în palmares importante premii la competiţii naţionale şi internaţionale, precum şi apariţii în emisiuni radio şi de televiziune.  
Fiu al dirijorului şi compozitorului Liviu Cavassi, violoncelistul Dan Cavassi a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” şi Academia de Muzică, ambele din Bucureşti. După terminarea facultăţii a continuat studiul la Paris şi Geneva cu violoncelişti de marcă.  Prim-violoncelist la Filarmonica „George Enescu” Bucureşti, concertează în toată lumea, participând la festivalurile de la Salzburg, Bregenz, Roma, Paris, La Rochelle, Belgrad, Edinburg, Cracovia, Bruxelles ş.a. Are importante apariţii şi ca solist, în recitaluri, în formaţii camerale sau cu orchestre din Capitală şi din ţară, precum şi pe CD-uri, la radio şi televiziune. Alături de muzica clasică, Dan Cavassi interpretează şi muzică modernă, colaborând, ca solist, cu prestigioase formaţii şi orchestre din străinătate.
Clarinetistul Cristian Mancaş a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţiile clarinet şi dirijat de orchestră, perfecţionându-şi studiile în ambele specializări în ţară şi în străinătate. Membru al orchestrei Filarmonicii „George Enescu” şi dirijor la Teatrul Muzical „Nicolae Leonard” din Galaţi, a concertat, ca dirijor invitat, în Germania. De asemenea, ca dirijor şi solist, a susţinut o bogată activitate concertistică la Iaşi, Braşov, Ploieşti, Cluj, Bucureşti, dar şi la Praga, Cracovia, Amsterdam, Haga, Budapesta, Innsbruck, Dresda, Salzburg, Lyon, Bremen, Sydney, Welington, San Diego.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea