De frică, probabil, din cauza sumei enorme, C.N.S.C. se spală pe mâini în cazul contestațiilor depuse la mega-licitația organizată de Direcția Apelor Argeș

# Cătălin Nicolau, manager Valah Construct: ”În mod cert, voi formula plângere la Curtea de Apel”. Un nou episod s-a scris, săptămâna trecută, în cadrul războiului purtat pentru banii – mulți – puși la bătaie Direcția Apelor Argeș. Valoarea estimată a lucrărilor licitate de Direcția Apelor este de 88,913,969.93 RON – sumă fără TVA, adică un total de peste 110.000.000 lei noi. Lucrarea licitată, despre care am mai scris în numerele trecute ale publicației, poartă numele de ”Amenajarea râului Argeș pe sectorul baraj Golești-baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei, județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu”. La licitație s-au înscris 11 firme sau asocieri de firme, din care o firmă a fost respinsă încă din start. Licitanții au fost (vom enumera numai liderii asocierilor): Hidroconstrucția, Dimar, Porr, Selina, Castrum Corporation, Tel Drum, Valah Construct, Argecom, Coniz Romarg și Repcon. Criteriul de atribuire a fost cel al prețului cel mai scăzut, iar câștigătoare a fost declarată asocierea de firme al cărei lider este Valah Construct. Rezultatul licitației a nemulțumit pe Tel Drum și Hidroconstrucția, care au formulat la CNSC, în acest sens, plângeri.

CNSC admite plângerile formulate de Hidroconstrucția și Tel Drum

Din motive pe care noi le putem numai bănui, probabil însă impresionați de suma destul de serioasă pusă în joc, cât și de numele sonore ale firmelor contestatare, CNSC admite cele două ”jalbe” depuse și decide, printre altele, anularea raportului procedurii și a tuturor actelor subsecvente acestuia. De asemenea, dispune reevaluarea ofertelor cu luarea în considerare a obiecțiunilor avute de cele două firme.
Cătălin Nicolau, manager Valah Construct: ”Sigur că sunt nemulțumit de aceast rezultat. Consider că decizia luată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor nu este întemeiată. În mod cert, voi formula plângere la Curtea de Apel împotriva acestei decizii.”
Nu este deloc rar întâlnită decizia de a se merge în justiție în astfel de cazuri. Cert este însă faptul că astfel de procese durează, și totul în detrimentul începerii lucrărilor...    A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea