Pe-asta o știați? Cadillacul Peneștilor, cumpărat, probabil, cu banii firmelor țepuite de falimentul Pic

Afacerile familiei Penescu,încă deținătoarea echipei de fotbal FC Argeș, nu merg rău deloc. Membrii familiei pot fi văzuți foarte des pe străzile din Pitești la volanul fie al unui Mercedes, cum e cazul fiicei Alexandra Penescu, fie al unui Porsche Cayenne, cum este cazul lui Cornel Penescu, dar și al unui Cadillac Escalade pentru fiul Andrei Penescu. Chiar dacă s-au mutat de la o vilă din Trivale la o casă la Valea Ursului, tatăl și fiul pot fi văzuți foarte des rulând pe străzile din oraș la volanul mașinilor de lux pe care le conduc, unul în spatele celuilalt. Așa că, aceia care le-au dus grija averii că s-ar fi împuținat după cunoscutul episod DNA, pot să înceapă să-și pună întrebări referitoare la sursa averii acestor oameni care par să fie rude de sânge cu regele Midas. Situația acestora nu este izolată. Mai este și cazul multor polițiști sau civili implicați în scandalul permiselor, precum și al fostului director ISCIR, Valeriu Tudor.  Toți aceștia, sunt deseori întâlniți pe stradă la volanul unor mașini mult mai scumpe decât acelea pe care erau nevoiți să le conducă înainte să intre în atenția DNA.

Câte-un Pic, Pic, Pic, să mai...țepuim(?!) un pic

Chiar, că tot a venit vorba de mașini scumpe și oameni de afaceri integri, iată că e timpul să vă spunem și de unde provine, probabil, numerarul pentru așa o mașină, Cadillac Escalade, deși cu greu îi poți spune mașină, fiind echivalentul unei Rabe, atât la dimensiuni, cât și la motor. Și la  consum, desigur (după cum și părerile sunt total împărțite, mulți opinând că numai cei de neam bun pot conduce așa ceva, datorită prețului exorbitant. Cei mai mulți însă, cam 99,9%, cred că numai un neam prost poate arde găleți de combustibil cu așa o măgăoaie. Păreri, păreri...).
Dar să revenim la oile și, mai ales, la ciobanii noștri, vorba Mioriței, că doar discutăm de tipare vechi. Ei bine, banii pentru mica enormitate provin, cel mai probabil, din... țeapa trasă propriilor parteneri de afaceri. După intrarea în procedurile de insolvență și apoi de faliment, la închidere, hypermarketurile Pic aveau în stoc marfă de zeci de miliarde de lei vechi. Marfă vândută cu acordul echipei de lichidatori, ATENȚIE!!! – la jumătate din prețul de intrare. Din nou ATENȚIE! Nu la jumătate din prețul de raft, care conținea și adaosul comercial, ci la jumătate din cel de intrare. Ce s-a întâmplat cu banii încasați? Cel mai probabil au intrat direct în buzunarul fraților Penescu. (Sau nu? Dacă nu, pe onoarea noastră dacă nu dăm un mare drept la replică acestora.) Și asta în timp ce, afară, zeci de patroni de firme își smulgeau părul din cap de disperare, știind că nu își vor mai vedea niciodată banii, cel puțin cea mai mare parte din ei. Falimentul Pic a însemnat falimentul a zeci de firme mici, furnizoare, și dificultăți majore pentru cele care au reușit să supraviețuiască. Între timp, Peneștii, liniștiți, își ”trăgeau” un Cadillac Escalade. Și cum mașina consumă cam mult, recent, șefii clubului de fotbal F.C. Argeș, Peneștii– care sunt, sau este – au decis să taie cărțile de muncă ale angajaților, antrenorii rămânând cu doar două ore pe zi.
”Atitudine în Argeș” vă va prezenta probe indubitabile ale masacrului economic instrumentat de clanul Penescu. Cu facturi și numere de facturi cu tot! Nu știm încă dacă este legal sau nu, însă moral nu este cu certitudine. Nu știm cum, unde și dacă - facturile emise atunci, scrise de mână, au fost înregistrate. Însă este de verificat. Cert este că ”marii” oameni de afaceri au preferat să vândă la jumătate de preț decât să returneze marfa firmelor furnizoare. Asta da. Și, culmea, bunele afaceri ale clanului Penescu continuă și astăzi, din același Cadillac Escalade pe care scrie ”faliment”. Vom reveni.
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea