Parcometrele de la Piteşti, cu peste 50% mai scumpe decât cele de la Bistriţa sau Baia Mare

# Conducerea Serviciului Public de exploatare a patrimoniului Municipiului Piteşti spune că lucrurile sunt cât se poate de clare: “Au fost doi ofertanţi (…) şi a câştigat preţul cel mai bun”, explică şeful SPEPMP, Constantin Zichil. # “Există un proverb românesc: măsoară de mai multe ori şi taie o singură dată. Sfatul meu pentru d-l Zichil este unul amical, o recomandare: mai multă prudenţă!” - Mariean Neacşu - consilier local. Consilierul local Mariean Neacşu spune că a devenit o obişnuinţă ca Primăria Piteşti să concesioneze sau să închirieze suprafeţe de teren la preţuri foarte mici şi să achiziţioneaze materiale şi servicii la preţuri foarte mari. PP-DD-istul  recomandă conducerii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti mai multă atenţie şi o comparaţie prealabilă cu situaţia altor municipii atunci când vine vorba de cheltuirea banului public
Printre atribuţiile Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitesti se numără şi închirierea şi concesionarea unor suprafeţe aparţinând domeniului public precum şi atribuirea contractelor de achiziţii publice. În Şedinţa Consiliului local din 27 martie 2013, s-a aprobat admiterea recepţiei finale şi a inventarului privind cheltuielile de capital pentru obiectivul de investiţii “Sistem acces şi  supraveghere parcări”, cu o valoare de 246.600,10 lei fără TVA.
În anul 2008, la Piteşti s-au realizat lucrări  de modernizare şi sistematizare  a parcărilor cu plată prin achiziţionarea şi montarea a 15 parcometre stradale. Execuţia lucrării s-a desfăşurat conform contractului încheiat între SPEPM şi executantul SC Alien Concept STL Oradea (în urma unei licitaţii  la care au participat doi ofertanţi). Raportând valoarea toatală a proiectului la numărul de parcometre achiziţionate, rezultă un preţ de 16.400 lei/parcometru, fără TVA, cu peste 50% mai mare decât cel la care s-au achiziţionat astfel de aparate prin alte oraşe, dar apropiat de cel de la Oradea.
“Am comparat preţul realizat la Piteşti cu preţurile obţinute de alte oraşe din ţară, cu ocazia achiţiţionării şi montării de parcometre şi au rezultat următoarele: la Bistriţa s-au achiziţionat opt parcometre cu suma de 84.600 lei (10.575 lei/parcometru); la Baia Mare 2200 euro/parcometru, fără TVA; la Galaţi - 3000 euro/parcometru, fără TVA,  la Oradea 3900 euro/parcometru fără TVA. Parcometrele au fost achiziţionate în perioada 2008-2011. După cum observăm, la Piteşti s-a realizat un preţ foarte mare. Se pune întrebarea dacă  în  docmentaţia pentru organizarea licitaţiei (caietul de sarcini) a fost trecut un preţ minim de pornire sau s-a acceptat  preţul propus de ofertant. Îi reamintesc domnului Zichil că în anul 2012 s-a concesionat  terenul pentru  montarea cablurilor cu fibră optică în municipiul Piteşti. Numai datorită intervenţiei mele în Consiliul Local s-a renegociat preţul şi s-a obţinut un nivel dublu faţă de cel obţinut iniţial. Şi exemplele pot continua cu alte situaţii în care Primăria Piteşti concesionează sau închiriază suprafeţe de teren  la preţuri foarte mici şi achiziţionează  materiale  şi servicii la preţuri foarte mari” spune consilierul local Mariean Neacşu.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea