Bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Mioveni a fost aprobat săptămâna trecută

# Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni: ”Mă poate acuza oricine de greşeli, dar nu de intenţia că nu am vrut, că nu m-am zbătut şi că nu doresc să fac ceva pentru comunitatea aceasta”. Bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Mioveni a fost aprobat săptămâna trecută.  Aleşii locali, deși provenind din diverse formațiuni politice, au decis adoptarea acestui buget cu 18 voturi pentru şi o abţinere. Aproape unanimitate, ceea ce nu este deloc puțin în ziua de azi. Dovada că se vrea, dovada că se face, dovada fermă că există încredere în echipa de conducere, o încredere câștigată în timp, cu muncă.

Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, este omul care a pus întotdeauna în faţă interesele cetăţeanului şi nu pe ale sale, lucru ce se vede prin realizările ce le-a întreprins pe parcursul acestor ani, de când se află în fruntea Primăriei Mioveni, realizări ce au presupus multă putere de muncă, multă răbdare, buna gestionare a banului public şi buna conducere a aparatului bugetar din primărie. Toate acestea sunt constatări, şi nu laude, pentru că oricine care a trecut prin oraş sau care locuieşte în Mioveni este plăcut surprins de nivelul de dezvoltare atins. Se poate spune că, având Uzina pe teritoriul său, a avut un buget local mai bogat, dar fără muncă şi dăruinţă, tot degeaba. Se pot da o grămadă de exemple unde bugetul local este destul de bun, dar datorită gestionării defectuoase a banului public nu se vede nimic. Cu toate astea, Ion Georgescu nu s-a limitat la bugetul local, accesând programe pe fonduri europene de milioane de euro.

# Ştim că a avut loc şedinţa de Consiliul Local pentru aprobarea bugetului. Spuneţi-ne, vă rugăm, câteva cuvinte despre configuraţia acestuia pe anul 2013
- În primul rând, vreau să spun că bugetul local pentru anul 2013 este constituit pe ceea ce am realizat în anul 2012. Suma totală a bugetului este de 1500 de miliarde lei vechi, care se vor duce în sănătate, în învăţământ, în cofinanţări pentru fonduri europene şi în alte investiţii cu surse proprii de finanţare. Mai exact, din totalul bugetului, 48% se va duce către investiţii care sunt de trei tipuri: de continuare, noi şi echipamente  pentru copii. Anul trecut am realizat 75% - 80% din lista de investiţii pe care ne-am propus-o. Marea majoritate a procentului nerealizat a fost influenţată de termenele licitaţiilor. Având în vedere că deja suntem în luna aprilie, m-aş bucura să  putem realiza, din ce mi-am propus eu, alături de membrii Consiliului Local şi aparatul tehnic al primăriei, măcar 80% din lista de investiţii pentru anul 2013. Ceea ce nu am rezolvat anul trecut a devenit prioritate în acest an. Tot din configuraţia bugetului vă pot spune că  aproximativ 20% din acesta va merge către învăţământ. Ceea ce înseamnă bursele şcolare pe care le dă Consiliul Local, altele decât cele care vin de la Ministerul Educaţiei şi absolut tot ce înseamnă funcţionarea în condiţii decente a şcolilor, fără salariul cadrului didactic. În plus, 5%  din buget am prevăzut pentru cele două cămine pe care le-am construit anul trecut şi pentru care noi sperăm ca, începând cu noul an şcolar 2013 – 2014, în septembrie, să intre şi ele în regim de cămin creşă pentru ca cetăţeanul din zona blocurilor ”A” sau ”P” să nu mai fie nevoit să vină la creşa din centru.
# În momentul actual în ce stadiu sunt cele două cămine?
- Aceste două cămine, la ora actuală, funcţionează în regim de grădiniţă. Chiar dacă vom face trecerea de funcţionare în regim de creşă, o să păstrăm o clasă şi grădiniţă pentru cei care au posibilitatea să ia copilul la ora 12. Noi credem că am dat atenţie importantă cetăţenilor pentru că eu, viceprimarul, colegii mei de la USL, am considerat că pilonii importanţi ai societăţii înseamnă: primăria, biserica, şcoala şi sănătatea. Am încercat să asigurăm aceste patru categorii de servicii la parametri cât mai ridicaţi generaţiei viitoare, pentru ca ea să fie o generaţie şcolită, sănătoasă, cu credinţă în Dumnezeu şi să ducă oraşul mai departe către un oraş mai european.
# În ce stadiu vă aflaţi cu proiectul spitalului pe care vreţi să-l construiţi din temelii ?
- Sperăm ca actualul Parlament, actualul Guvern să mai umble pe la legislativ, să mai umble pe la Ordonanţa 34 şi să facă ceva cu aceste firme care fac contestaţii nofondate. La acest proiect al Spitalului 9 avem aproape 2 ani de când nu se mai termină licitaţia, datorită contestaţiilor. Acum, în aprilie, avem prima instanţă de judecată, unde noi sperăm să se soluţioneze, având în vedere că firma care a contestat se află pe locul 5 şi are un preţ mai mare cu 5 miliarde lei vechi, iar prin Ordonanţa 34 primează preţul cel mai scăzut. Aşa a vrut firma respectivă, să ajungem în instanţă. Acum cred că se va închide această procedură de licitaţie pentru ca, în aprilie, mai sau iunie, să trecem la semnarea contractului şi în această vară să punem bazele fundaţiei noului spital, Spitalul 9. Sperăm ca în următorii doi ani de zile să fie dat în folosinţă către populaţie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea