Şcoala cu clasele I-VIII din Mozăceni-Vale, modernizată la standarde europene

Chiar dacă are un buget foarte mic, administraţia locală din Bârla, condusă de primarul Ion Neacşu, a dat dovadă de o perseverenţă nemărginită, hrănită de dorinţa modernizării urbei din care face parte. Această echipă a reuşit să ducă la bun sfârşit multe obiective propuse, în ciuda bugetului, obiective ce au fost realizate prin atragerea fondurilor europene şi, implicit, printr-o muncă asiduă în realizarea proiectelor europene.
„Au fost nopţi nedormite şi mii de kilometri străbătuţi pentru a obţine investiţia. A meritat cu prisosinţă toate eforturile. În planul de dezvoltare al comunei am pornit cu apă şi canalizare, After School, bază sportivă, parc, cămin cultural... Însă, prioritatea noastră a fost şcoala şi ne bucurăm că am reuşit să ducem la bun sfârşit şi acest proiect. Îi aşteptăm în continuare pe cei de la Bruxelles la cotitură, să le luăm şi alţi bani, pentru că mai avem nevoie şi de alte investiţii. Următorul nostru pas este trasformarea şcolii din Urluieni în liceu cu profil agricol, iar  al doilea punct pe listă este reabilitarea şcolii din Bîrla”, ne-a declarat Valerica Muşat, secretarul Primăriei Bîrla.
Un ultim obiectiv ce a fost realizat cu ajutorul banilor europeni este Şcoala cu Clasele I-VIII din satul Mozăceni – Vale prin proiectul ,,Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare şcoală cu clasele I-VIII din satul Mozăceni –Vale, comuna Bârla, judeţul Argeş” ce a fost adusă la un stadiu care poate concura cu orice  şcoală din mediul urban. Valoarea totală a proiectului de la Mozăceni - Vale este de 6.760.091,00 lei şi a constat în reabilitarea şi modernizarea a şapte săli de curs, o bibliotecă şi două laboratoare, de informatică şi fizică-chimie. Totodată, au fost montate camere de supraveghere video pe holurile şcolii, a fost extinsă sala de sport, s-au constituit cinci grupuri sanitare (unul pentru persoanele cu dizabilităţi) şi alte încăperi cu destinaţie administrativă. Acest proiect s-a derulat prin Programul Operaţional Regional, fiind accesat de autoritățile locale din Bîrla în 2008.  Realizarea acestui obiectiv de investiţie se înscrie într-un context menit să contribuie la dezvoltarea echilibrată, de ansamblu, a localităţii prin prisma îmbunătăţirii condiţiilor de studiu ale elevilor şi în scopul creşterii atractivităţii atât a satului, cât şi a regiunii în ansamblul său.
„Pentru a avea o societate dezvoltată, trebuie să ai cultură, o educaţie bună, o şcoală bună şi o bază materială pentru ca elevii să aibă unde să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime. Nu mă laud, dar cred că acum avem cea mai frumoasă şcoală din judeţ”, a precizat primarul Ion Neacşu, fost cadru didactic al şcolii din satul Mozăceni-Vale.    L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea