Proiectul „PROTEJĂM NATURA PENTRU VIAŢĂ!” la Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea

În săptămâna  „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a fost lansat proiectul „PROTEJĂM NATURA PENTRU VIAŢĂ!” . Iniţiat de Ministrul delegat pentru  Ape, Păduri şi Piscicultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, proiectul se  adresează elevilor din şcolile gimnaziale şi licee. Acesta  are ca scop dezvoltarea unor atitudini şi deprinderi în spiritul respectului pentru resursele naturale extrem de importante în viaţa noastră: apa şi pădurea.
În această săptămână Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea a sprijinit unităţile de învăţământ, în realizarea unor activităţi educative.  La sediul ABAAV au venit în vizită  peste 200 de elevi care au petrecut cateva ore în Laborator, alături de chimiști și biologi. Ei au văzut care este parcursul unei probe de apă, de la recoltare, analizele prin care trece,  până la încadrarea într-o clasă de calitate. Deasemenea au observat cu ajutorul microscopului microorganismele din apă.  Au luat astfel contact și cu activitatea pe care o presupune profesia de chimist sau biolog.
La Dispeceratul ABA Argeș-Vedea elevii au fost în mijlocul “acțiunii” , ei asistând la comunicarea, luarea deciziilor și pregătirea echipelor de intervenție în situații de avertizare hidrologică, vizita fiind într-o perioadă cu Cod galben. Cu același scop, alți de 250 de elevi i-au primit în vizită pe specialiștii de la “Apele Române”. Proiectul PROTEJĂM NATURA PENTRU VIAŢĂ! a fost promovat și desfășurat și în județele Telelorman, Giurgiu, Dâmbovița, prin subunitățile Administrației Bazinale de Apă Argeș- Vedea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea