Agropit, ultimul I.A.S. din județ, întors din morți de Curtea de Apel Pitești

# Instanța a admis recursul făcut de noua conducere, anulând cererea de deschidere a procedurilor # Se pare că discuțiile vor continua în penal... Agropit Pitești, societate administrată de Agenția Domeniilor Statului, a intrat în insolvență. După ce ADS a schimbat vechiul Consiliu de Administrație, în frunte cu Valentin Șuvar, aceștia s-au trezit că societatea a intrat în insolvență.
Chiar și cererea de insolvență a fost o surpriză, pentru că aceasta a fost promovată chiar de Valentin Șuvar, fostul președinte al Consiliului de Administrație. Cererea a fost formulată de acesta în calitate de director general. Șuvar a profitat și a formulat cerere de insolvență, cerere admisă de judecătoarea Mihaela Popaiacu, de la Tribunalul Specializat Argeș.
Noua conducere, numită de acționarul majoritar – ADS, a formulat recurs împotriva deciziei Tribunalului Comercial Argeș, de intrare în insolvență. În instanță s-au adus probe care demonstrau că intrarea firmei în insolvență s-a produs cu încălcarea legii, că persoana care a cerut - și obținut această insolvență nu avea, de fapt, calitatea legală pentru a o cere și multe alte aspecte. Drept pentru care, la data de 10 aprilie a.c., Curtea de Apel Pitești, prin Decizia 1327, admite recursul declarat de Agropit prin președintele C.A. Mihai Mărculescu.

Se pare că discuțiile vor continua în penal…

Cei direct implicați în afacerea Agropit, noii membri ai Consiliului de Administrație, sunt indignați de ceea ce era cât pe-aici să se întâmple. Mai ales pentru că aceștia sunt convinși că societatea poate fi resuscitată și readusă la viață din moartea clinică în care se află. Actuala conducere scormonește în actele și evidențele din ultimii câțiva ani ale firmei, descoperind, spun domniile lor, nereguli cu caracter penal. Cum ar fi o firmă - S.C. Agropit S.R.L. - care funcționa, cu acte în regulă, în incinta... S.C. Agropit S.A. Deasemenea, se pare că fosta conducere s-a jucat de-a alba-neagra cu o mașină, cu ceva facturi și cu multe altele. Ceea ce ne îndreptățește să ne imaginăm că discuțiile vor continua, cu certitudine, în penal. Nu știm cine are dreptate, însă justiția își va spune cuvântul cu privire la ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în ultimul IAS rămas în picioare din județ. S.V.

Click AICI pentru vizualizarea deciziei Curții de Apel Pitești.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea