O argeșeancă i-a învățat pe italieni că un român este “tatăl” unuia din cele mai cunoscute branduri de cafea din “Cizmă”

Consilierul județean liberal, Denisa Zevedei, și directorul Casei de Cultură Bascov, Lorena Toma, s-au întors, de curând, de la un congres desfășurat la Marsilia, în Franța, având ca temă „Tinerii și Europa”. E vorba despre un schimb de informații pe teme de educație, migrație, cultură și social-network.
Prima reprezentantă a noastră, care este vorbitoare de limba franceză și engleză, a avut ocazia să ofere celor prezenți informații legate de diferența dintre un rrom și un român, având în vedere că majoritatea participanților puneau semn de egalitate între cele două popoare. Denisa Zevedei spune că această confuzie venea nu din răutate, ci din proasta informare a străinilor vizavi de acest aspect. Ocazie cu care a mai putut să le vorbească și despre patrimoniul nostru cultural național, și nu numai. Ba chiar le-a transmis și niște invitații ca să vină să se convingă pe viu. Pentru că vorbește fluent limba italiană, directorul Casei de Cultură de la Bascov, Lorena Toma, și-a susținut prezentarea în dulcele grai al lui Dante Alighieri, lucru care a impresionat asistența. Asta pentru că străinii participanți la congres știau că românii sunt foarte departe de ceea ce ar însemna un popor educat și civilizat. Lovitura de grație, spune Lorena Toma, a venit abia în momentul în care participanții au aflat că fondatorul unuia dintre brandurile de cafea cele mai renumite în lume, precum și acela care a inventat expresorul cu același nume, este tot un român, din Timișoara. Francesco Illy, plecat de foarte mulți ani de pe plaiurile mioritice, a întregit reprezentarea românilor la Marsilia.     Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea