Începe marea asfaltare de la Curtea de Argeș!

# În sfârșit!!! După aproape trei ani de chinuri și contestații. # Constructorul, proiectantul și dirigintele de șantier vor primi, luni, 22 aprilie, ordinul de începere a lucrărilor. # Primarul Nicolae Diaconu: ”Constructorul are termen un an pentru finalizarea lucrărilor, însă intenționează să termine totul până la finele lui 2013...”. ”Eppur si muove!” (Și totuși se mișcă!) – putem spune și noi, cum a spus Galilei în vechime, privind spre grandiosul - și mult așteptatul proiect – denumit, simbolic, ”Marea asfaltare” de la Curtea de Argeș. După aproape trei ani de lupte economice crâncene, de plângeri în instanță și contestații la CNSC, s-a făcut lumină. Miercurea trecută, câștigătorul licitației pentru dirigenția de șantier, o asociere al cărei lider este Alpha Design Build Group, a semnat contractul de lucrări. Luni, 22 aprilie, atât dirigintele de șantier cât și executantul (colosul construcțiilor Delta ACM) dar și proiectantul, au fost convocați la Primăria Municipiului pentru semnarea Ordinului de începere a lucrărilor.
Din surse de încredere am aflat că Delta ACM va colabora cu firme puternice și serioase din județ, cum sunt Comesad, RMR, ș.a., atât pentru furnizarea de materiale cât și pentru închirierea de utilaje etc. Viteza de lucru va fi cât se poate de mare, mai ales că finanțarea este asigurată, lucru mai rar întâlnit în ultima vreme. Banii – cu parte importantă de cofinanțare europeană nerambursabilă, așteaptă încă din anul 2010 demararea lucrărilor. În data de 1 septembrie 2010, contractul de finanţare pentru proiectul european Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a fost semnat de primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu. Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat secretarul de stat Răzvan Murgeanu. La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. În cadrul acestui Plan Integrat în valoare totală de 14 milioane de euro din Fondurile Structurale, aparţinând POR, Axa 1.1., sunt incluse trei proiecte distincte cu o valoare totalã de 55.652.169,74 lei, din care finanţarea nerambursabilã solicitatã este de 43.236.950,22 lei. Potrivit PIDU, cele trei contracte au următoarele caracteristici:
1. „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş”
2. „Revitalizarea utilităţii clădirilor degradate prin înfiinţarea unui centru de recreere pentru pensionari şi a unui centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi în municipiul Curtea de Argeş
3. „Creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video”
A.S.

***

Primarul Nicolae Diaconu (foto): ”Într-adevăr, am convocat pe toți cei implicați – constructor, proiectant, diriginte de șantier -  luni, să se cunoască și, mai ales, pentru a stabili modul de colaborare ulterior. Tot luni vom semna și ordinele de începere a lucrărilor. Ședințele acestea vor fi cel puțin lunare ca și frecvență, însă, bineînțeles, ne vom întâlni și de fiecare dată când va fi necesar. Constructorul are termen un an pentru finalizarea lucrărilor pe infrastructură, însă intenționează să termine totul până la finele acestui an, ceea ce ne convine și nouă, pentru că ne putem folosi de drumurile bune și curate, dar și lui, pentru evitarea unor costuri suplimentare de conservare a șantierului.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea