Un pianist american la Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 aprilie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Ceaikovski şi Şostakovici. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Vlad Agachi şi pianistul american Alexander Bernstein vor interpeta: Ceaikovski - Serenada pentru orchestră de coarde şi Şostakovici - Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră şi „Vals” din Suita nr. 2 de jazz. 
Născut în 1988, pianistul american Alexander Bernstein a absolvit, în 2010, faimoasa universitate Harvard. A urmat cursuri post universitare de performanţă la Academia Regală din Irlanda. A început studiul pianului la şapte ani, urmând şcoala Walla Walla de la Washington şi Conservatorul New England. A debutat în 1999, după care a susţinut recitaluri şi concerte pe scenele muzicale din SUA şi din străinătate. În afara muzicii clasice, tânărul pianist este avid după muzica nouă, studiind lucrările lui Berio, Ligetti, Ives, și Cage. Talentul nativ (bunicul a fost saxofonist de jazz) i-a adus numeroase premii în competiţiile de gen.
Vlad Agachi a absolvit, la Cluj-Napoca, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi, la Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică, secţiile dirijat şi interpretare muzicală. A finalizat masterul de dirijat cu profesorul Dumitru Goia, în prezent urmând cursurile de doctorat. A obţinut numeroase premii şi burse în ţară şi în străinătate, susţinând concerte în Portugalia, Polonia, Republica Moldova, SUA. A dirijat orchestre din: Bucureşti, Satu Mare, Târgovişte, Piteşti şi în această vară pe cea din Tanglewood. Din 2010 susţine conducerea muzicală a clasei de operă de la UNMB.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea