Curier TV Pitești - amendată de C.N.A. cu 10.000 lei

# Postul local de televiziune a primit sancțiunea pentru atitudine părtinitoare în cazul Cioacă-Elodia # Decizia nu este definitivă. Întrunit în şedinţă publică în data de 25 aprilie a.c., Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât aplicarea următoarei sancţiuni: ”Amendă în cuantum de 10.000 de lei postului de televiziune Curier TV Piteşti pentru încălcarea prevederilor art. 3 alin. 2 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 şi ale art. 43 alin.1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual în cadrul mai multor ediţii ale emisiunii „Marilena Baraţă în direct”. (art. 3 (2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor; art. 43 (1) Radiodifuzorii trebuie să evite să aducă atingere dreptului la un proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile unor cauze aflate pe rol în justiţie sau în curs de cercetare, prin comentariile şi luările de poziţie proprii sau ale invitaţilor, inclusiv ale avocaţilor părţilor.)”
CNA a decis, astfel, să amendeze televiziunea Curier TV din Piteşti cu 10.000 de lei, pentru că nu a informat corect şi obiectiv publicul cu privire la procesul în care Cristian Cioacă este acuzat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, mai multe emisiuni difuzate de televiziunea Curier TV din Piteşti, în lunile martie şi aprilie, în care a fost prezentat cu preponderenţă punctul de vedere al avocatei lui Cristian Cioacă.
În urma difuzării respectivelor emisiuni, familia Elodiei Ghinescu a reclamat Curier TV la CNA, spunând că au fost prezentate lucruri nereale şi defăimătoare despre aceasta şi nu şi-au putut prezenta un punct de vedere.
"Au fost şapte emisiuni, dintre care una de patru ore şi alta de trei ore, în care a fost prezentat doar punctul de vedere al reprezentanţilor lui Christian Cioacă", a spus Narcisa Iorga, membru al CNA.
În schimb, punctul de vedere al avocatei familiei Elodiei Ghinescu a fost prezentat doar timp de câteva minute.
La propunerea lui Christian Mititelu, membrii CNA au decis să amendeze televiziunea Curier TV cu 10.000 de lei.
Sancţiunea a fost aplicată în baza articolului 3, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor" şi a articolului 43, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Radiodifuzorii trebuie să evite să aducă atingere dreptului la un proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile unor cauze aflate pe rol în justiţie sau în curs de cercetare, prin comentariile şi luările de poziţie proprii sau ale invitaţilor, inclusiv ale avocaţilor părţilor".
Poliţistul Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a rămas în arest după ce Curtea de Apel Piteşti a respins, pe 8 martie, recursul făcut de avocata acestuia la decizia de menţinere a arestării preventive.
Pe 2 aprilie, Tribunalul Argeş a respins solicitarea avocaţilor săi de a fi cercetat în libertate. Pe 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu (preluare realitatea.net)
Decizia de sancționare nu este definitivă și poate fi contestată, în primul rând la CNA, iar dacă rezultatul este în continuare nemulțumitor, în instanță.
L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea