Simpozion cu tema ”Prevenirea bolilor profesionale la locul de muncă”

În data de 25.04.2013, orele 10,00, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a organizat un Simpozion cu ocazia Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. Tema Simpozionului “ PREVENIREA BOLILOR PPROFESIONALE LA LOCUL DE MUNCĂ.”
Lucrările au fost deschise de inspectorul şef al ITM Argeș, Mihail Adrian Oprescu, care a subliniat importanţa prevenirii bolilor profesionale având în vedere estimările făcute de OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii), precum şi datele cuprinse în statisticile Inspectoratului Teritorial de Muncă.
A participat de asemenea şi  directorul  Direcţiei de Sănătate Publică Argeş- Stoica Adrian – care a relevat acţiunile întreprinse de unitatea pe care o conduce, în scopul diminuării numărului de boli profesionale şi reducerea costurilor suportate din bugetul asigurărilor de risc de accidente şi îmbolnăviri profesionale.
Au participat 60 de invitaţi din cadrul societăţilor comerciale din judeţ, precum şi conducători ai serviciilor externe de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Au fost prezentate materiale de către reprezentanţi ai SC Holcim România SA Câmpulung şi SC Ecovalor SRL Câmpulung. Lucrările au avut o ţinută profesională deosebită la fel ca şi realizările obţinute de cele 2 unităţii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Reprezentanta D.S.P. Argeş a prezentat situaţia concretă a bolilor profesionale la nivelul judeţului Argeş.
Reprezentanţii ITM Argeş au prezentat materiale legate de statistica accidentelor şi a bolilor profesionale, măsuri ce trebuiesc luate pentru diminuarea acestora, date comparative la nivelul Uniunii Europene precum şi materialul elaborat de Organizaţia Internaţională a Muncii privind Prevenirea Bolilor Profesionale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea