Două şcoli din Bârla, aduse la un nivel ce poate concura cu cel al unei şcoli din mediul urban

Fost cadru didactic, primarul comunei Bârla, Ion Neacşu, a înţeles că fără educaţie nici o comunitate nu poate să prospere şi, astfel, prin fonduri europene, a reuşit să modernizeze şi să extindă două şcoli din comună în satele Mozăceni Vale şi Urluieni. După ce, în urmă cu câteva săptămâni, a inaugurat Şcoala Generală cu Clasele I – VIII din satul Mozăceni Vale, săptămâna trecută, edilul şef din Bârla a inaugurat o a doua şcoală în satul Urluieni, şcoală ce poate concura cu orice unitate de învăţământ din mediul urban din punct de vedere al dotărilor tehnice şi didactice.

Reţeta succesului în atragerea fondurilor europene

După cum bine se ştie, comuna Bârla se situează pe podium la nivelul judeţului Argeş în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene, şi asta datorită înfinţării postului de agent de dezvoltare rurală, fiind printre primele comune care au înfiinţat acest post, reprezentanţii administraţiei locale înţelegând faptul că dezvoltarea unei localităţi poate fi realizată prin atragerea de fonduri nerambursabile.
Proiectul “Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare şcoala cu clasele I-VIII Urluieni”  a fost realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a fost de 6.529.408,63 lei, iar cea eligibilă de 5.090.109 lei, din care 85% (4.326.592,65 lei) reprezintă finanţare FEDR, 13% (661.700,28 lei) buget naţional şi 2% (101.816,07 lei) a fost cofinanţarea beneficiarului.
Obiectivul general l-a reprezentat îmbunătăţirea serviciilor de învăţământ, prin reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii cu clasele I-VIII Urluieni, comuna Bîrla, în vederea asigurării unui proces educaţional la standarde europene.
Realizarea acestui obiectiv de investiţie se înscrie într-un context menit să contribuie la dezvoltarea echilibrată, de ansamblu, a localităţii prin prisma îmbunătăţirii condiţiilor de studiu ale elevilor şi în scopul creşterii atractivităţii atât a satului cât şi a regiunii în ansamblul său.    L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea