A.G.A. de comă la Hotel Muntenia

# Gruparea omului de afaceri Nicolae Ivănescu (”Nenea”) și-a impus, fără probleme, administratorul special  # Tabelul preliminar al creditorilor: 89 miliarde lei vechi creanțe garantate, 300 miliarde creanțe totale... umflate. Din Hotelul Muntenia, imobil situat la kilometrul zero al orașului, cade tencuiala. Trecătorii ocolesc de un timp clădirea, starea avansată de degradare a acesteia fiind destul de vizibilă. Nemișcarea indusă însă de aspectul exterior este numai aparentă, înăuntru practicându-se asiduu ”mișcări” de trupe. Mișcări încununate de succes pentru Nicolae Ivănescu, urzitorul principalelor ițe (încurcate, e drept) ale afacerii Muntenia.

A.G.A. cu participare nelămurită

La ședința organizată lunea trecută au participat, printre alții, Eugeniu Ciobotoiu, fostul director general al societății, împreună cu soția sa, care deține cam 6% din acțiuni. Eugeniu Ciobotoiu și-a înstrăinat cea mai marte parte a portofoliului, în momentul de față acesta fiind posesor a numai... 58 de acțiuni. Au mai fost prezenți avocatul Mihai Dumitrică, atât în calitate de acționar cât și de reprezentant al altui acționar mare -  fostul director al hotelului, Gheorghe Popescu. Desigur, la ședința cu sens unic a fost prezent și omul de afaceri Nicolae Ivănescu. Marii absenți au fost Țil Popescu și Valeriu Crăciun, ale căror acțiuni au trecut în servieta echipei Mihai Dumitrică – Gheorghe Popescu. În total 30 de persoane. Și tot atâtea tone de ură...
Participarea a fost puțin confuză, ținând cont de faptul că s-a observat o mare varză în modul de atribuire și numărare al acțiunilor și acționarilor. Ivănescu a depășit cu numai puțin pragul psihologic de 30%, cel puțin așa reieșea din scriptele prezentate. Avocatul Dumitrică a depășit pe toată lumea, numai Domnia Sa (poate și Chuck Norris) știind câte acțiuni mai are. Nimeni nu a putut să spună dacă, adunându-le, numărul total al acestora ajungea la un 100% sau – ceea ce s-a mai întâmplat – la 120-130%. Că doar era vorba de Muntenia, unde unu plus unu fac uneori doi, alteori doi și-un sfert. Și alte rezultate asemenea...

Petre Motrun, pas de defilare printre proceduri

Administratorul judiciar numit de Tribunalul Comercial, cunoscutul și foarte unsul Petre Motrun, a bătutu pas de defilare printre procedurile legale. Buletinul de vot, vizat de acesta, conținea și candidatul unic pentru funcția de administrator special – în persoana lui Ilie Tomiță, fost director economic al firmei, fost, actual și viitor om de mare încredere al lui Ivănescu.
Cineva din sală a propus, pentru funcția amintită, pe Gheorghe Popescu, fostul director al hotelului, om cu experiență vastă, expertiză vastă și, mai ales, cu aceeași cantitate de onoare. Propunerea s-a lovit de împotrivirea ginerelui, avocatul Mihai Dumitrică, acesta opinând: ”Nu, mulțumim. Trei ani de zile l-ați hulit și l-ați lăsat singur să se lupte. Socrul meu nu dorește, în acest moment, decât liniște. Are un hotel de care să se ocupe, așa că mulțumim, dar...nu!”
Singurul candidat puternic fiind retras de pe ordinea de zi, votul a devenit o simplă formalitate, Ilie Tomiță devenind ”special” cu peste 70% din voturi.

Tabelul preliminar al creditorilor – imagini de comă pentru acționari

Așa cum cere legea, administratorul judiciar a depus, la Tribunalul Comercial Argeș, Tabelul Preliminar al Creditorilor. Cifrele sunt unele cu totul explozive: creanțe izvorâte din raporturi de muncă în valoare de aproape 14 miliarde lei vechi; creanțe garantate de aproape 90 miliarde lei vechi, creanțe chirografare de peste 17 miliarde lei vechi. Și, bomboana pe colivă, TOTAL CREANȚE: peste 300 miliarde lei vechi. Din rațiuni de șoc și groază nu vom publica, în această ediție, întreaga listă. Vom reveni.
S.V.

Click AICI pentru vizualizare tabel.

Click AICI pentru vizualizare buletin de vot.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea