Sindicalistul Bărbuceanu, frustrat, la gândul că fostul rector nu poate muri decât o singură dată

Nu știm  cât rău a făcut fosta conducere Universității de Stat din Pitești, patronată de rectorul Gheorghe Barbu, dar știm cât rău încă îi face lipsa acesteia liderului sindical al instituției, Mircea Bărbuceanu. Omul, aproape că mai are puțin și cere actualei conduceri să-l reinstituie în funcție pe Gheorghe Barbu, ca să-și alimenteze obsesia formată în timp împotriva acestuia. Atât de departe a ajuns în delirul său Mircea Bărbuceanu, încât suntem convinși că dacă s-ar putea muri de mai multe ori, liderul sindical ar opta pentru varianta ”omor cu premeditare și în formă continuată” în cazul  fostului rector Gheorghe Barbu, și nici atunci n-ar fi pe deplin satisfăcut. Omul pe care toți se feresc să-l contrazică de teamă să nu fie dați în judecată, obișnuiește să comunice colegilor din universitate tot felul de opinii legate de ceea ce se mai întâmplă prin instituție sau legat de gândurile care îl mai animă, la un moment dat. Anul acesta, înainte de Paște, a trimis o nouă epistolă de câteva pagini în rețea, în care expunea date cuminți despre discutarea contractului colectiv de muncă sau aprecieri ale diferitelor profile de activitate din universitate. Exact în momentul în care toți credeau că s-a făcut bine, Mircea Bărbuceanu s-a umplut iar de spume la gură și, asemenea unui suferind de sindromul Tourette, a început să folosească din abundență cuvintele „obscene” care îi bântuie somnul și-i alungă liniștea, gen: fosta conducere de tristă amintire, fostul rector Gheorghe Barbu, verbul ”a sabota” în diverse contexte, nenorociți, identități ascunse, a fura din banii noștri, sesizări penale, DNA și alte câteva expresii de largă folosință în limbajul academic contemporan și mioritic. În speranța că există leac pentru toți, recomandăm să reușească să ajungă la cursurile pentru care este plătit, în loc să scrie misive pline de fiere la adresa unui om care a dispărut din peisaj. Nu de alta, dar mulți colegi din universitate se întreabă dacă Mircea Bărbuceanu este plătit ca profesor universitar sau ca administrator al rețelei de internet a Universității de Stat din Pitești.

Iată, câteva fragmente din scrisoarea plină de venin la adresa fostei conduceri a instituției de învățământ superior:
“4. Se intoarce roata...
Relativ la contractul colectiv de munca, zilele acestea am avut ocazia sa vedem o sesizare facuta la Ministerul Educaţiei de catre persoane din interiorul Universitatii, nemultumite ca se negociaza acesta de catre SLUP, ca sindicat reprezentativ.
Va marturisim ca ne-a amuzat copios, dar ne-a si intristat in aceeasi masura.
Ne-a amuzat pentru ca era o anonima, trimisa de "un grup de cadre didactice pensionabile, carora nu le este indiferenta soarta Universitatii din Pitesti in viitor". Acest "grup" scria, la un moment dat, la fel de hazliu, ca "va aduc la cunostinta..." si ameninta ca va merge in instanta sa anuleze contractul de munca. Sa fie oare un "grup" din cei cu 700 de milioane venit lunar cu care ne-am mai judecat in anii trecuti pe contractul colectiv de munca? Sau un "grup"- organizatie care a ajutat fosta conducere in anii trecuti sa ne inchida gura si sa ne tina cu salariile la minimum posibil (a vazut cineva din 2009 pana in 2012 vreun spor, vreo marire salariala, vreo zi suplimentara de concediu, vreun tichet de masa?), in timp ce ei incasau sume fabuloase si goleau visteria Universitatii prin afaceri penale care acum incep sa fie devoalate...
Ne-a intristat, pentru ca am inteles ca acesti nenorociti, lipsiti chiar de curajul de a-si asuma identitatea unei sesizari, stau in continuare la panda si saboteaza orice efort facut in sensul ca noi, cei care muncim cu adevarat, sa avem parte de un venit decent si, mai ales, de demnitate. Astfel de exemplare - pe cale de disparitie... - sunt inca printre noi si doresc sa li se prelungeasca activitatea, sa mai aiba posibilitatea de a fura din banii nostri. Nu ar conta pentru ei ca Universitatea din Pitesti s-ar prabusi...
Pentru faptul ca nu au inteles ca vremurile s-au schimbat ireversibil, li se va da ceea ce merita!
5. D'ale furatului
In acest sens va marturisim ca in perioada de cand nu v-am mai scris pana acum s-au strans numeroase fapte cu caracter penal savarsite in perioada de trista amintire. Cadastre platite la valori de peste 50 de ori fata de valoarea reala, sisteme de supraveghere de miliarde platite fara documente legale pe data de... 29 decembrie 2011 (!), tunuri de sute de mii de euro pentru sala de sport si canalizari de o calitate execrabila si multe, multe altele.
In acest sens, in sedinta de Consiliu de Administratie din data de 9 aprilie, punandu-se problema recuperarii imenselor prejudicii suferite de Universitate, dl. rector a dispus efectuarea minutioasa a tuturor anchetelor si inaintarea documentelor si rezultatelor institutiilor abilitate, cu precadere Directiei Nationale Anticoruptie. Probabil ca ezitarea dansului de pana acum a avut drept cauza faptul ca nu si-a imaginat ca lucrurile au avut o asemenea dimensiune! In plus, orice incercare a sa de a se reintra intr-un normal a fost inteleasa de ramasita retelei Barbu ca o slabiciune si, ca urmare, au incercat sa isi mentina acelasi stil de lucru, "sa-l dea pe brazda". Pentru a va face o idee asupra jafului ce s-a facut in anii anteriori si care se incearca a se mentine si in prezent, ar fi suficient sa vedeti devize pentru repararea a 3 jgheaburi din tabla simpla zincata (a 1 m fiecare) in valoare de 54 de milioane de lei sau pentru acoperirea cu plasa de sarma obisnuita a unei ghene de gunoi de aproape 80 de milioane si... si... multe altele asemenea!
Toti acestia si multi altii sunt aparati cu sarg in Consiliul de Administratie si in Senat de marele lider ASUP, Gheorghita Mazare - acum cam singurel... - care a cerut conducerii actuale a Universitatii, textual, "sa puna mana sa citeasca legea bine", necajit tare ca aceasta conducere citeste si articolele pe care fosta conducere "le cam sarea"!!! Dupa care a dat "lectii" de legislatie tuturor celor de fata, astfel incat, uimit de "argumentele" acestuia, unul dintre prorectori a intrebat: "Domnule Mazare, din ceea ce spui ma intreb daca nu cumva dumneata ai fost si esti un paravan al smecheriilor care se descopera acum!?" Speram sa avem un raspuns la aceasta intrebare, cat mai curand...
Pozitia domnului rector a fost corecta, acesta afirmand ca se va pronunta in momentul incheierii anchetei.
In ceea ce ne priveste, in stilul sau inconfundabil de coerent si corect gramatical, domnul Presedinte Mazare ne-a acuzat de tot felul de aberatii cum numai la Gheorghe Barbu am mai intalnit, in renumitele lui mesaje cu Gaddafi (recunoastem acum stilul...). Printre altele, in plenul sedintei, a afirmat raspicat ca stie el ca ne inchidem prin birouri cu diversi salariati ca sa furam acte (este vorba despre actele prin care s-au facut achizitiile "colegilor" sai in anii anteriori...), ca am pus bazele asociatiei universitatii - VEKTOR UPIT - ca sa furam din banii decanilor si ca avem numai interese personale.
Am solicitat transcrierea in procesul verbal al sedintei a tuturor afirmatiilor domnului presedinte si ne-am asigurat ca acest lucru s-a infaptuit, urmand sa il chemam in aceste zile in diverse instante sa si le dovedeasca in mod temeinic. Daca nu va putea, ne rezervam dreptul de a solicita ceea ce este prevazut de lege. Nimic mai mult!
Nu de altceva, dar credem ca este momentul sa terminam odata cu afirmatii mincinoase ale lui Gheorghita Mazare Sa iesim pe fata si cu restul celor care nu au inteles ca Gheorghe Barbu si ai sai nu vor mai reveni niciodata la conducerea Universitatii din Pitesti... Credem ca este mai bine pentru ei sa nu-si mai faca sperante inutile si sa se apuce de lucruri cinstite si in folosul institutiei...
Conducerea SLUP?”

Material realizat de Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea