Vorbe de fumoar și mondenități la concertul popilor din Piața Milea

Se pare că așii din mâneca preoților de la Curtea de Argeș sunt inepuizabili. Exact când crezi că nu mai pot surprinde cu ceva, mai ales plăcut, atunci se dau de trei ori peste cap și, gata, minunea. Așa s-a întâmplat a doua zi de Paște, când unul dintre organizatorii evenimentului a vrut să-și ofere un cadou, cu ocazia zilei sale de naștere,  unul memorabil - și anume un concert de fanfară, muzică corală și clasică, în aer liber, în Piața Vasile Milea din Pitești. 
Pe scenă au apărut Corul “Iosif Naniescu” din Curtea de Argeș, cvartetul Brevis și soprana Monica Valentina Scurtu, acompaniați de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării. 900 de locuri cu tot atâția spectatori, spun jandarmii,  veniți din tot județul, au stat neclintiți timp de o oră și jumătate audiind piese semnate Franz Schubert, Giuseppe Verdi, Carl Maria von Weber, precum și alți autori cunoscuți ai genului.

Femeile și-au scos în lume baticele și rochiile roz

Concertul a adunat lume multă în Piața Milea, iar spectatorii, și mai ales spectatoarele, au decis că o ținută potrivită pentru atâtea bărbi sure și lungi ar fi doar aceea cu batic pe cap și fustă lungă, asortate la o privire sobră, de creștin cuprins de evlavie clasică. Am remarcat printre aceste figuri o prezență roz bonbon;  avocata Corina Iunker, cea repudiată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și  localizată acum lângă preotul Constantin Onu de la Biserica Mavrodolu. Așezată ostentativ la doar o suflare în spate de foștii săi angajatori, apărătoarea  a dorit să pună piciorul în prag, cu tot cu pulpă și coapse la vedere, acoperite sporadic de o rochie atât de roz că ar fi făcut să crape de invidie toate bomboanele fondante dintr-o cofetărie.  Însă nu putem să trecem cu vederea nelipsitul cuplu Anca și Walter Stegner, suspect de prezenți mereu, mai ales  soția, de la orice eveniment organizat de către  Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Mai mult, aceștia erau poziționați chiar în spatele suitei oficiale, așa cum stă bine unor apropiați ai celor dintâi. Nu au lipsit nici PS Emilian Lovișteanul, episcop-vicar al Râmnicului, președintele CJ Argeș, Constantin Nicolescu sau chiar prefectul județului, Cristian Soare, care  s-au bucurat de spectacolul prezentat, întrerupți pe alocuri doar de telefonul care suna sau de mesajele primite și la care trebuiau să răspundă.  Marele absent a fost primarul Tudor Pendiuc, ce a lipsit fix când la el în oraș era mare eveniment muzical.

Nemulțumirile călugărului organizator

Una peste alta, evenimentul nu a putut să nu stârnească și nemulțumiri, după cum era de așteptat. Dar acest lucru a fost cauzat de faptul că din program s-au tăiat trei piese, iar organizatorul a plătit celor de la Protv pentru două ore și jumătate de emisie live și totul a durat cu o oră mai puțin. Din câte mai știm, nu i-a scos din buzunarul lui, că doar acesta este atât de zgârcit încât l-ar face până și pe Harpagon să se rușineze, ci a găsit un sponsor pe care l-a convins să fie generos și săi-i ofere un frumos cadou de aniversare. Căci, pe data de 6 mai, călugărul Caliopie, reprezentantul arhiepiscopiei, a sărbătorit împlinirea celor 38 ani, făcând o baie de mulțime, așa cum îi place lui cel mai mult.

O voce care ar merita să fie auzită pe scene mai răsărite decât cea din Piața Milea

De departe, una dintre prezențele deosebite ale acestui spectacol a fost soprana Monica Scurtu. Cunoscută drept componentă a Corului Preludiu din București, artista spune că a început să studieze canto clasic foarte târziu, la vârsta de 26 ani, adică acum doi ani. Motivul pentru care aceasta cântă cu o pasiune rar întâlnită, dar mai ales reușește să împărtășească și publicului spectator starea respectivă, se datorează faptului că îi place prea mult noul gen abordat. Deși pare o ființă fragilă, Monica Scurtu dă dovadă de o forță și de o lejeritate firească atunci când atinge note atât de înalte, încât poți să juri că s-a născut să facă acest lucru.  Este absolventă de Conservator și urmează un master în Arta dirijorală, însă de foarte puțin timp cântă, așa cum numai Maria Callas a reușit să mai facă dintr-o piesă muzicală. Ne referim la maniera de interpretare a celei minunate rugăciuni laice, dacă-i putem spune așa, cunoscută de către toți melomanii sub numele de Ave Maria. Monica Scurtu  este o tânără talentată care, cu  siguranță, va avea un cuvânt de spus în lumea muzicii clasice, mai ales dacă se va bucura de o promovare pe măsură.
Material realizat de Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea