Tudor Pendiuc spune lucrurilor pe nume: ”După ce vom umple noua biobază, ce-o să facem cu câinii?”

Vestea că, la sfârșitul acestei luni, ar urma să fie gata noul adăpost pentru maidanezi n-ar trebui să ne entuziasmeze prea tare, pentru că lucrurile nu se vor schimba simţitor după darea în folosinţă a biobazei. O spune chiar edilului-şef al Piteştiului, care crede că noua biobază nu va rezolva problema câinilor comunitari nici măcar pe jumătate.
Primarul însuşi pare circumspect cu privire la viitorul adăpost: “Este greu să afirme cineva că noua biobază de la Smeura va rezolva, în totalitate, problema. Nici măcar în proporţie de 50%! Într-o primă etapă, în primele patru-cinci luni, se va cunoaşte, pentru că se va colecta o parte dintre câini. Avem acolo, în prima etapă, 1500 (n.r. de locuri) şi, probabil, ne vom duce până la 3000, în a doua etapă. Dar după ce vom umple această biobază, ce-o să facem cu câinii? O să-i dăm pe stradă, pentru că nu există nicio lege care să rezolve problema. La nivelul judeţului sau la nivelul zonei metropolitante, vom avea o hoărâre unitară, în urma căreia să se treacă la inventarierea câinilor. Odată inverntariaţi, crotaţi, lucrurile vor fi mai simple. Dacă la nivelul ţării dai dispoziţii obligatorii ca, în 6 luni, toţi câinii să fie inventariaţi, atunci voi şti şi eu cine aduce câinele de la Olt, de la Vâlcea, de la Bucureşti sau din alte părţi şi altfel se gestionează situaţia! Dar la nivel Parlamentului, lucrurile se mişcă mai greu decât la nivel local!“

1,67 milioane lei - bani cheltuiţi aiurea

De câteva luni, autorităţile locale au ajuns la concluziile Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, acelea că, fără o inventariere a câinilor şi fără aplicarea concomitentă a măsurilor în toate localităţile judeţului, problema maidanezilor nu va fi niciodată rezolvată. Conducerea FNPA a atras atenţia, în mai  multe rânduri, că investiţia de1,67 milioane de lei  demarată de municipalitate pe linia amenajării unei noi biobaze este total ineficientă, demonstrând, prin statistici, că un nou adăpost  nu va rezolva niciodată problema câinilor comunitari, ci că, din contră, va duce la agravarea fenomenului. Asta pentru că, pe măsură ce câinii deja sterilizaţi vor fi strânşi şi duşi în noul adăpost, se va crea loc pentru alţii, iar străzile vor fi populate cu animale nesterilizate şi nevaccinate.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea