Parcul Kretzulescu se upgradează, cu același chip de la 1877

# La Câmpulung, a fost demarată cea mai mare investiție europeană din țară! Construit în 1877 ca o stațiune destinată tratamentului bolilor respiratorii, Parcul Kretzulescu se pregătește acum de o restilizare, însă întorcându-se la origini. Peste 40 de milioane de lei, majoritatea bani europeni, au fost puși în joc pentru ca acest obiectiv istoric și turistic, în același timp, să-și reia gloria de altădată.
Ca mai toate lucrurile întâmplate la români, și mai ales în Argeș, proiectul a demarat printr-o idee absolut năstrușnică: aceea de a împărți proiectul în altele mai mici, pentru că, probabil, erau mai mulți care nu vroiau să fie lăsați pe dinafară la împărțirea ‘’cașcavalului”.
Campaniile electorale au clarificat și acest aspect; totul a rămas la stadiul inițial. O creștină practicantă este autoarea proiectului arhitectural, pe numele ei Anca Coșa. Actualul proiect include un observator astronomic și extinderea lacului, existent la început și care avea o suprafață de 800 mp. În momentul de față se lucrează la reabilitarea băilor, rămase încă în picioare. Clădirile vor fi acoperite în întregime cu piatră de Albești; deja celebră în toată lumea pentru calitatea acesteia și ființele preistorice marine încrustate în ea de pe vremea când pe coamele Câmpulungului exista, cu milioane de ani în urmă Marea Eocenă, după cum susțin specialiștii în domeniu ai Muzeului Județean Argeș. Trebuie să mai spunem că este cea mai mare investiție de acest gen din țară, programată să se finalizeze în toamna acestui an.
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea