Consiliul Europei a desemnat Mioveniul câştigător al distincţiei „Steagul de onoare”

# Steagul de onoare  va ajunge la Mioveni pe 1 iunie, localitatea noastră fiind singura din ţară care primeşte acest premiu în 2013. Distincţia este a doua pe care o primeşte oraşul Mioveni, anul trecut oraşul constructorilor de maşini fiind premiat cu Diploma Europei. Drapelul de onoare a fost câştigat anul acesta de 18 localităţi din ţări precum: Franţa, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Rusia, Turcia şi Mioveni – România. Decizia a fost luată la Strasbourg pe 23 aprilie 2013, distincţia a fost obţinută în cadrul aplicaţiei „Premiul Europei”.
Diploma europeană câştigată în 2012 de către oraşul Mioveni este situată chiar sub distincţia Steagul de onoare din acest an, următorii paşi fiind obţinerea distincţiilor: Placa de onoare şi Premiul Europei. Acestea vin ca o recunoaştere a meritelor în propagarea ideilor europene prin activităţile cultural-artistice organizate, înfrăţiri cu oraşe din Europa (Franţa, Poprtugalia, Bulgaria, Elveţia), schimburi culturale, parteneriate cu alte ţări şi schimburi de experienţă. Autorităţile din Mioveni vor depune toate eforturile în vederea obţinerii celorlalte premii.
Ceremonia de înmânare a „Drapelului de onoare” va fi organizată la Mioveni pe 1 iunie, în prezenţa unui reprezentant de la Consiliul Europei.
Cu această ocazie autorităţile locale au pregătit ample manifestări cultural-artistice: spectacole, competiţii sportive, o expoziţie de fotografie pe teme europene precum şi o frumoasă paradă a costumelor organizată în parteneriat cu instituţiile de învăţământ din oraş, pe Bulevardul Dacia.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea