100 și.... absolvenți într-o sută de ani de școală

# Școala Călinești-Vale, instituție centenară, la aniversare. Sute de oameni au venit, într-o frumoasă zi de duminică, la un eveniment de suflet, organizat de reprezentanții micuței – dar ambițioasei – unități de învățământ, la Căminul Cultural din Călinești. Pentru o frumoasă aniversare, cea de împlinire a 100 de ani de activitate, de învățământ de calitate, la școala gimnazială Călinești Vale. Calitatea continuă a actului de învățământ de aici este dovedită de lista – necuprinzătoare – a personalităților care au trecut prin băncile acesteia, listă trudită cu sârg și abnegație de organizator – prof. Dumitru Nițescu, fost director al instituției. Printre aceștia, nume celebre pentru toată simțirea națională, cum sunt gen. Ion Drăgușin, prof. univ. Nicolae Mecu, sculptorul de renume Gheorghe Iliescu-Călinești. Lista este completată de o întreagă pleiadă de absolvenți cu nume sonore, în  parte prezenți: prof. Gheorghe Gomoiu, prof. Nae Cornel, prof. Nae Eugeniu, prof. Roșu Cornel, prof. Constantin Vâlnoiu, preot Cătălin Vâlnoiu, Eugeniu Ciobotoiu, Constantin Belchiță și numeroși alți preoți, bibliotecari, juriști etc. Panoul amplasat la intrarea în Căminul Cultural a fost studiat cu emoție de numeroși invitați.
Manifestarea a fost gândită și organizată la modul superlativ. Absolvenții au primit diplome aniversare, participanții au primit programul manifestării, care a cuprins imnul școlii, un concert susținut de elevi, dar și demonstrații de acrobație, dans al majoretelor, cântece de muzică ușoară și populară. În încheiere, un concert excepțional susținut de corul Ars Nova, dirijat de Gheorghe Gomoiu.
Întâlnirea a continuat, cu emoție și bucurie, și după încheierea programului artistic, cu o întâlnire de suflet între absolvenți și cadrele didactice prezente. Un eveniment muncit, aplaudat și apreciat de toți cei prezenți, în cinstea unei școli mici care, însă, a tratat actul de învățământ la cote înalte. Pe ultima pagină a programului oferit tuturor celor prezenți sunt scrise cuvintele marelui Nicolae Iorga: ”Școala cea mai bună e aceea în care înveți înainte de toate a învăța.”
Felicitării școlii Călinești Vale care i-a mai învățat, duminica trecută, pe toți cei prezenți, câte ceva. Chiar după absolvire...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea