Gabriela Zoană se rebrenduiește, pe măsură ce trece timpul

O idee inedită de punere în scenă a unui proces a avut-o avocata Gabriela Zoană, lector universitar doctor la catedra de Criminalistică din cadrul Universității Pitești. Aceasta și-a pus studenții să facă pe avocații, judecătorii, procurorii și inculpații într-un dosar de furt calificat de băutură și țigări dintr-un pub de către unul dintre angajați, ajutat de soția, profesoară de Religie. Scenariul, în mare parte bazat pe spontaneitatea și tipicul unui proces obișnuit din Instanță a fost foarte gustat de către spectatori.

Fiul polițistului Roșoi, actor în piesa avocatei Zoană

Pe lângă ineditul ideii de familiarizare a studenților cu lumea justiției, n-am putut să trecem cu vederea nici aspectele mondene ale problemei, dacă putem să spunem așa. Cu acest prilej l-am regăsit pe fostul vicepreședinte al sindicatului polițiștilor din Argeș, jurist de profesie,  aflat acum la pensie.  Transformat în ziarist de ocazie, Eugen Roșoi a filmat și a fotografiat fiecare moment al piesei în care fiul său, Robert, student la Drept, a interpretat rolul avocatului apărării.
Și, nu în cele din urmă, avocata Gabriela Zoană, mai înfloritoare ca oricând, arborând pentru prima dată o costumație tinerească și neprăfuită, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului. Este posibil ca acest lucru să fi fost provocat și de junele care a onorat asistența cu prezența sa și pe care avocata l-a gratulat de la distanță cu o privire foarte drăgăstoasă.     Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea