“Ne întrebăm dacă USL dorește cu adevărat să respecte voința suverană a poporului!”

# Declară Cătălin Teodorescu, deputat PDL. O temă intens dezbătută în această perioadă o reprezintă proiectul de lege pentru modificarea legii fundamentale, Comisia de revizuire a Constituției având ca termen data de 27 mai pentru depunerea amendamentelor. Referitor la acest subiect, deputatul PDL Cătălin Teodorescu, a declarat: „USL, prin majoritatea pe care o are în Parlament, a respins proiectul de lege pentru revizuirea Constituției  înaintat de către președintele Traian Băsescu. Astfel, 259 de deputați ai puterii au votat împotriva acestui proiect de lege, nerespectând practic voința cetățenilor români exprimată în urma Referendumului din 2009, privind Parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300.
Actuala majoritate parlamentară, fie din neștiință fie din rea voință față de Președinte, ignoră practicile din Uniunea Europeană și dorește modificarea Constituției astfel încât să îi interzică lui Traian Băsescu să mai facă politică după încetarea mandatului de președinte. În nicio altă țară membră UE nu se regăsește această  reglementare pentru foștii șefi de stat sau de guvern, iar în Parlamentul European sunt, spre exemplu, foști președinți și prim-miniștri.
Nu putem deci să nu ne întrebăm, când discutăm despre revizuirea Constituției,  dacă USL dorește cu adevărat să respecte voința suverană a poporului român exprimată prin referendum, referendum ale cărui rezultate au fost confirmate de către Curtea Constituțională a României, sau urmărește doar interese mărunte de grup și de partid prin adoptarea unei Constituții anti Băsescu”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea