Actrița Grațiela Bădescu: „Fiecare zi e o surpriză (...) și ești dator față de tine să trăiești în prezent”

Ambele fiice ale interpretului de muzică populară Grațian Bădescu i-au urmat exemplul și au ales o carieră artistică. Dacă fiica cea mică a ales să studieze folclorul, fata cea mare a ales să devină actriță. Grațiela Bădescu este un artist altfel în familia originară din Aref, a cărei săptămână nu este una clasică, niciodată. Din Argeș au plecat foarte multe talente ca Gheorghe Dinică, Mircea Diaconu, Sebastian Papaiani, Adriana Trandafir, Florin Călinescu etc., așa că nu este exclus ca mâine-poimâine să auzim că o altă argeșeancă reușește să se remarce pe scenele din țară și nu numai. Deocamdată, este actriță a teatrului din Petroșani, postură din care participă la diverse proiecte de teatru din țară și străinătate.  Am vrut s-o cunoaștem, și iată ce ne-a spus despre ea!
# Ce-ți place și ce nu-ți place la viața de actriță?
- Mi-e greu să fac o distincție între ce-mi place și ce nu, la viața de actriță. Încep să înțeleg ce auzeam când eram mai mică: "actoria e un mod de viață". E greu, e solicitant, e alt program decât clasicul luni-vineri, dar e frumos. Fiecare zi e o surpriză. Nu știi ce mai descoperi, ce se mai întâmplă  și ești dator față de tine să trăiești în prezent.
# De ce ai ales actoria și nu ai urmat trendul familiei?
- Nu m-am gândit niciodată să cânt muzică populară și, din fericire, și eu și sora mea am fost destul de libere în opțiunile noastre artistice. Am avut, totuși, vreo două tentative, dar nu m-am regăsit în asta. În primul rând, am crescut cu muzica de calitate  (din toate genurile, nu doar populară) și asta mi-a educat gusturile artistice. În schimb, muzica populară și folclorul și-au lăsat o amprentă atât asupra mea, cât și a sorei mele. Ea își face lucrarea de diplomă pe teme folclorice, în timp ce eu plec emoționată și cu bateriile încărcate de la fiecare manifestare folclorică.
# Care sunt numele cunoscute de artiști alături de care îți poți asocia numele în spectacole?
- Am jucat cu Mihai Mălaimare, Olga Delia Mateescu, George Piștereanu, Șerban Gomoi, Radu Nechifor, Cosmin Șofron și cu colegii mei mai tineri, Paul Diaconescu, Răzvan Krem Alexe, Sergiu Costache....
# Așchia nu sare departe de trunchi nici în această familie de artiști?
- Nu m-am gândit niciodată la familia mea ca la o "familie de artiști". Suntem o familie absolut normală; cu  obiceiurile și "ciudățeniile" aferente. În plus, nimeni n-a influențat pe nimeni. Fiecare și-a ales domeniul în care se simte liber și confortabil.  Sunt convinsă că nici tata n-a fost influențat de bunicii mei, ci pus și simplu "întâmplarea" a făcut ca el să aibă un glas minunat și să ducă tradiția mai departe. Atât eu, cât și sora mea, am moștenit din familie talentele noastre, doar că noi am decis de la o vârstă ceva mai "fragedă" să facem din ele o "meserie".
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea