Centenarului Școlii Gimnaziale Călinești. Oamenii din spatele unui eveniment

Şcoala Gimnazială Călineşti a împlinit, în urmă cu puţin timp, 100 de ani de activitate. Despre evenimentul care a reunit foşti şi actuali elevi, foşti şi actuali dascăli dar  şi alte personalităţi care au venit să salute cei 100 de ani de învăţământ de calitate, ziarul nostru a relatat, pe larg, la momentul respectiv. Câte eforturi s-au ascuns în spatele manifestării de succes de la Călineşti, puţini ştiu.
“Programul artistic prezentat de elevii şcolii centenare a fost rezultatul muncii depuse pe parcursul a șase luni de zile. S-a lucrat cu elevii și în ziua de sâmbătă sau duminică, dând dovadă de maturitate în responsabilitatea pe care au avut-o, baza de selecție fiind totuși mică (70 participanți din 180 elevi).
Am dorit să ne apropiem de perfecțiune, mâini feminine și mâini bărbătești ale educatorilor încleștate ferm și îndreptate spre un triumf al minunatei sărbători.
Spectacolul a fost conceput pentru a avea un crescendo cap-coadă ce să determine un interes sporit din partea publicului. Efortul depus pentru conceperea spectacolului a dus sala în lacrimi, în mai multe momente. Am căutat ca muzicalitatea să fie aleasă cu mult gust, rafinament de profunzime, optând pentru melodii interpretate de copii formați în timp. Am dorit să pară că se joacă de-a sportul, iar ei au reuşit să transmită muzica și fiorul sportiv în sală. Elevii au fost ”legați” unul de celălalt, prin spirit de echipă, într-un ”Lanț al vieții” (denumirea unei piramide) și cu un orizont deschis spre ”Treptele viitorului” (altă piramidă), prin valorificarea ”aurului” din sufletul și mintea lor.” , spune prof. Dumitru Niţescu, directorul şcolii.
Dragostea față de şcoala centenară s-a văzut şi în momentul intonării Imnului şcolii, versurile fiind scrise de Prof. Mihaela Gușatu. Programul a fost pregătit de trei cadre didactice: Prof. Nițescu Dumitru (coordonator) și profesoarele din învățământul primar Mihaela Gușatu și Cecilia Vlăjoagă, cu sprijinul  colegilor de școală.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea