“Şcoala nu înseamnă numai ecuaţii, conjugări, atomi şi molecule”

# Colegiul Armad Călinescu, la ceas aniversar. Săptămâna trecută, Colegiul tehnic Armand Călinescu a îmbrăcat haine de sărbătoare. “Sună clopoţelul! Este ziua Colegiului Armand Călinescu Piteşti. Aniversăm trecerea unui alt an, care nu ne-a îmbătrânit, ci ne-a făcut mai puternici, mai buni, mai pregătiţi pentru ceea ce va veni. Aşa sperăm noi, că în această societate aflată  într-o permanentă  schimbare, ne vom găsi uşor locul!”  Cu acest mesaj şi-au început ziua de 22 mai elevii şi dacălii colegiului.
Evenimentele aniversare au demarat cu o sesiune de referate pe tema îmbinării dintre tradiţie şi modernitate. Apoi, scena Teatrului Alexandru Davila a fost luată cu asalt de artiştii colegiului, care au demonstrat, ca în fiecare an, că activităţile extraşcolare au parte de atenţie la fel de mare precum cele şcolare. Prin faţa publicului au trecut elevii deveniţi actori, amintind că în iureşul vieţii e bine să ne oprim, din când în când, şi să râdem, să aplaudăm, să apreciem performanţa. A urmat parada modei, dans, muzică, recitare, mici scenete... Exact ca în viaţă, după spusele lui Shakespeare.
Evenimentul a fost marcat şi de prezenţa foştilor elevi şi a unor profesori care nu mai predau în colegiul Armand Călinescu sau şi-au încheiat cariera didactică.
“Poziţia centrală a colegiului ne-a ajutat întotdeauna şi aceasta este un atu pentru noi. Suntem „centrali”,  mereu în mijlocul evenimentelor, mereu gata să ne implicăm în cauzele nobile. Poate nu ne amintim mereu de Thales sau de Pitagora, de perspectivele narative sau de reacţiile dintre atomi, oglizile concave şi convexe ne arată de multe ori realitatea aşa cum o dorim noi, podişul Transilvaniei se întinde ceva mai mult sau mai puţin pentru unii dintre noi sau domnia lui Ştefan cel Mare are, uneori, doi-trei ani în plus sau în minus faţă de 47… Cu toate acestea, ştim să fim oameni, să ne ajutăm la nevoie, să privim cu sinceritate spre viitor şi să ne bucurăm că mergem pe o cale bună. Ziua aceasta ne demonstrează că şcoala nu înseamnă numai ecuaţii de gradul al II-lea, conjugări la imperfect – de cele mai multe ori “imperfecte” – atomi şi molecule sau rememorări de evenimente istorice importante. Şcoala înseamnă şi apropiere, prietenie, amintiri frumoase de la o vârstă frumoasă..”, spune prof. Eliza Diaconescu, dacăl al Colegiului Armand Călinescu.
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea