Mioveni: Ceremonia de înmânare a „Drapelului de onoare” – un moment remarcabil, cu invitați pe măsură

Reprezentantul Consiliului Europei, Victor Ruffy, venit special în România să înmâneze prestigiosul însemn, a fost întâmpinat la Mioveni de o asistență pe măsură: ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, prefectul de Argeş, Cristian Soare, senatori, deputați, liderii administraţiei locale din oraș și mulți alți invitați au sosit pentru a fi de față și a marca acest moment de referință în devenirea tânărului oraș.
Steagul de onoare a ajuns la Mioveni pe 1 iunie, localitatea argeşeană fiind singura din ţară care primeşte acest premiu în 2013. Distincţia este a doua pe care o primeşte urbea, anul trecut oraşul constructorilor de maşini fiind premiat cu Diploma Europei. Drapelul de onoare a fost câştigat anul acesta de 18 localităţi din ţări precum: Franţa, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Rusia, Turcia şi Mioveni – România. Decizia a fost luată la Strasbourg pe 23 aprilie 2013, distincţia a fost obţinută în cadrul aplicaţiei „Premiul Europei”. Diploma europeană câştigată în 2012 de către oraşul Mioveni este situată chiar sub distincţia “Steagul de Onoare” din acest an, următorii paşi fiind obţinerea distincţiilor: Placa de onoare şi Premiul Europei. Acestea vin ca o recunoaştere a meritelor în propagarea ideilor europene prin activităţile cultural-artistice organizate, înfrăţiri cu oraşe din Europa (Franţa, Portugalia, Bulgaria, Elveţia), schimburi culturale, parteneriate cu alte ţări şi schimburi de experienţă. Autorităţile din Mioveni vor depune toate eforturile în vederea obţinerii celorlalte premii. Ceremonia de înmânare a „Drapelului de onoare” a fost organizată cu mare fast Mioveni pe 1 iunie.
Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni: Vreau să mulțumesc, pentru ziua de astăzi și pentru tot ceea ce înseamnă ea, tuturor celor implicați. Fără munca în echipă, fără sprijinul locuitorilor, al autorităţilor judeţene, al parlamentarilor de Argeş, nu am fi reuşit. Sunt realizări la care am ajuns împreună, realizări de care sunt foarte mândru.
Reprezentantul Consiliului Europei, Victor Ruffy: Pentru mine este o plăcere și, în același timp, o mare onoare de a fi prezent la Mioveni pentru a vă înmâna Steagul de Onoare. Această distincție de rang superior vine pentru a recompensa eforturile depuse aici. Ritmul impresionant al activităților voastre precum și programul manifestărilor demonstrează aspirația profundă de a vă implementa identitatea europeană.
În final, Victor Ruffy a înmânat Steagul primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu. Acesta, în semn de prețuire, a ținut să îl arboreze personal. În câteva minute, frumosul drapel albastru flutura în vânt în fața Primăriei Mioveni, semn de necontestat că și orașele mici pot fi, prin muncă și dăruire, mari.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea