Lansare de carte. Cristian Meleșteu – ”Revoluția borfașilor”

Duminică, 2 iunie 2013, în cadrul târgului internaţional de carte Bookfest, găduit de Romexpo, a avut loc lansarea romanului scriitorului argeşean Cristian Meleşteu - "Revoluţia borfaşilor", editura Tracus Arte 2013. Alături de autor au vorbit despre carte Vasile Mihalache şi preşedintele secţiei de poezie a USR Bucureşti, Dan Mircea Cipariu.
"Hoți, cerșetori, șarlatani, bătăuși, împătimiți ai jocurilor de noroc, abrutizați de alcool conviețuiesc firesc într-o lume cu reguli proprii, dură, în care forța fizică decide deseori ierarhia, dar o lume cu poezie proprie, din care răzbat timid, deseori, duioșia și melancolia. Cristian Meleșteu fotografiază cu talent și aplomb o lume despre care nu s-a mai scris cu atâta elocință poate de la Groapa lui Eugen Barbu" - prezentare carte, coperta IV
”Cristian Meleșteu este un prozator interesant șI savuros, el scrie vădit cu plăcere, dând frâu liber imaginației creatoare de scene absurde, realiste, onirice, planurile acestea neîncurcându-se unele pe altele, lumile acestea paralele conviețuind firesc.” – Augustin Doman.
"Este o carte care s-a scris aproape singură, personajele s-au jucat în capul meu până au obosit şi apoi au acceptat docil să vină să trăiască între coperţile cărţii. Este o carte actuală, care conţine realităţi ale vieţii cotidiene şi, aşa cum precizez şi la sfârşitul cărţii, deseori am avut ca punct de plecare reportaje, comunicate ale poliţiei, etc, ce descriau fapte şi contexte reale. Este o carte ce se poate citi şi ca o poveste plină de umor şi pitoresc, dar care conţine şi câteva chei ce pot fi găsite doar de cititori avizaţi"- Cristian Meleşteu
Cristian Meleşteu s-a născut la 16 aprilie 1977 la Piteşti. A debutat la sfârşitul anului 1998, cu un grupaj de poezie, publicând, de-a lungul timpului, în reviste de prestigiu precum Argeş, Steaua sau Flacăra. De atunci, alături de poezie a scris monografie, critică, eseu, recenzii culturale, dar, cel mai mult, s-a regăsit în proză. Acest gen i-a adus şi cele mai mari satisfacţii, fiind bine primit de critica literară şi premiat la mai multe concursuri naţionale. Volumul ”Radiografia unei zile de mai”, publicat anul trecut, i-a adus premiul Concursului pentru volume în manuscris, secțiunea proză, organizat de Uniunea Scriitorilor din România.
În momentul de față, Cristian Meleșteu este directorul Direcției Programe și Activități pentru Studenți, din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, direcție ce se ocupă de politica Ministerului pe domeniul "studenți" și de coordonarea tuturor Caselor de Cultură ale Studenților din țară.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea