Senatorul Ion Popa, presedintele PNL Argeș: „USL si-a asumat o decizie politică importantă: plafonarea salariilor managerilor din companiile de stat și taxarea cu 85% a salariilor compensatorii nejustificat de mari”

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență referitoare la plafonarea salariilor conducerilor executive din companiile de stat. Salariile din acest sector vor fi plafonate la de maxim șase ori venitul mediu din ramura respectivă, regula urmând a se aplica nu doar la managerii generali, ci la toți cei din conducerea executivă. Salariile, care depășesc pragul menționat, vor fi scăzute, iar cele aflate sub prag vor rămâne la fel, fără posibilitatea de a mai crește. De asemenea, Guvernul USL are în vedere și supraimpozitarea cu 85% a salariilor compensatorii nejustificat de mari.
„USL si-a asumat o decizie politică importantă: plafonarea salariilor managerilor din companiile de stat și taxarea cu 85% a salariilor compensatorii nejustificat de mari. În cazul de fata reprezinta o masura speciala, deoarece situatia pe care o reglementeaza este una neobisnuită si profund incorecta. Intentia noastra este sa pastram un nivel de salarizare optim, care sa reflecte responsabilitatea functiilor la care facem referire, dar si sa oglindeasca realitatile economice ale Romaniei de astazi. Măsura este echitabilă, întrucât aceste salarii compensatorii au fost stabilite in mod discreționar tocmai de aceia care urmau sa beneficieze de ele. Această impozitare încearcă să limiteze lipsa de bun simţ a unor persoane care lucrează într-o instituţie publică. Trebuie mentionat, insa, ca managerii din companiile de stat vor putea primi in continuare anumite prime și bonusuri, dar asta doar dacă vor face performanță!”, a arătat senatorul PNL de Argeş, Ion Popa.
Guvernul a adoptat și OUG privind reducerea numărului de membri ai Consiliului de conducere al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), de la 17 la 11, și taxarea cu 85% a salariilor compensatorii foarte mari ale celor care au făcut parte din consiliile de supraveghere ale fostelor comisii din care s-a format ASF.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea