Lovitură importantă a D.N.A. Pitești împotriva mafiei petrolului

# Doi evazioniști arestați, într-un dosar de fraudă de sute de milioane de euro, cu trimitere la dosarul Blejnar-Marta-Nemeș. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au reușit să dea o importantă lovitură, reținând două personaje importante din mega-dosarele de evaziune fiscală din domeniul petrolului. 
Aceștia sunt:
CRISTEA NICOLAE-CĂTĂLIN, asociat şi administrator al S.C. ECO OIL RECICLING S.R.L. Lunca Corbului, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave şi  LIPOŞTEANU CRISTINEL, angajat al societăţii comerciale sus menţionate, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Astfel, în perioada ianuarie – aprilie 2008, în calitate de asociat şi administrator al S.C. ECO OIL RECICLING S.R.L. Lunca Corbului, inculpatul Cristea Nicolae-Cătălin, cu ştiinţă, a omis să înregistreze în evidenţele societăţii operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate ca urmare a comercializării de reziduuri petroliere în regim suspensiv de la plata accizelor datorate bugetului de stat, fără să le introducă în procesul de fabricaţie pentru obţinerea de combustibil lichid pentru centrale termice, şi totodată a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, reprezentând servicii de tip ,,recondiţionări rezervoare” efectuate de o firmă fantomă.
În calitate de angajat al S.C. ECO OIL RECICLING S.R.L. Lunca Corbului, coinculpatul Lipoşteanu Cristinel l-a ajutat pe Cristea Nicolae Cătălin în activitatea infracţională, în sensul că a întocmit, în fals, facturi şi avize de însoţire a mărfii.
Prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare a acestor activităţi este de 32.531.756,26 lei ( 9.680.861 euro).
Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 4 iunie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă.
Cei doi sunt rotițe ale unui angrenaj evazionist mult mai vast, cu tentacule întinse în zona portului Constanța, în Banat, în zona Capitalei ș.a. Din grupul celor doi mai fac parte:
Nemeș Radu, în același timp:
- asociat unic și administrator la SC TRI INVEST STANDARD SRL Pitești, cu obiectul principal de activitate cod CAEN 5151 – Comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate, cu sediul social pe str. Petrochimiștilor, același în care își au sediul social societățile la care sunt asociați Lipoșteanu Cristinel și Popescu Narcis:
- administrator la SC EXCELLA REAL GRUP SRL.
Lipoșteanu Cristinel, în același timp:
- director de vânzări la SC ECO OIL RECICLING SRL;
- administrator la SC TRANS AUTO CONSTRUCT 2000 SRL.
Popescu Narcis,  în același timp:
- administrator și asociat la SC TRANS BITUM 2000 SRL, de la care SC ECO OIL RECICLING SRL a închiriat terenul aferent antrepozitului;
- administrator la SC TRANS AUTO CONSTRUCT 2000 SRL la care este asociat Popescu Narcis, la SC ROSEXIM COMALIMENT 2000 SRL, la SC EURO SAIMAR SRL.

Astfel, prejudiciul calculat de procurorii DNA Pitești pentru ECO OIL RECYCLING – Lunca Corbului, de aproape 10 milioane de euro, s-ar putea dovedi, în final, de zeci de ori mai mare. Iar arestările ar putea continua. Problema este că o parte din cei vizați au fost informați la timp și au părăsit, către destinații exotice și fără acord de extrădare, țara... A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea