Salvaţi inimile argeşenilor!

Medicina cardiovasculară contemporană cuprinde un spectru de servicii care acoperă zonele de: cardiologie clinică, cardiologie intervențională, chirurgie cardiovasculară, prevenție și recuperare.
Cardiologia clinică există în Pitești de 40 de ani. La Spitalul Județean de Urgență Pitești există un colectiv de 10 specialiști, apreciaţi la toate nivelurile. De asemenea, alți 5 cardiologi lucrează în alte instituții din județul Argeș. Succesul terapeutic este obținut prin tratament medicamentos, în regim de terapie intensivă sau cronic.
Chirurgia cardiovasculară există în Pitești de 4 ani. Din 2012 există o echipă de doi specialiști în cadrul secției de profil a Spitalului Județean de Urgență. Succesul terapeutic este obținut prin operații chirurgicale, deocamdată la nivel vascular.
Cardiologia intervențională nu există încă în Pitești.  Un specialist titular va veni efectiv peste câteva luni la Spitalul Judeţean Argeş, dar din păcate nu va avea toată aparatura necesară, în speţă, angiograful, aparatul cu care se efectuează coronagrafii. Succesul terapeutic la pacienții cu infarct miocardic s-ar obține prin deschiderea arterei coronare astupate de un cheag.
Serviciile de prevenție și recuperare nu există oficial în Pitești, fiind realizate parțial și opțional de cardiologi devotați și entuziaști. Va trebui la un moment dat ca angajații să lucreze full-time pentru acest tip de servicii. Când tot acest spectru de servicii va fi asigurat, se va putea trata pacienții cardiovasculari în Pitești de la A la Z. Primul pas este achiziționarea unui angiograf. Campania inițiată în această direcție are ca scop colectarea de fonduri care să acopere costul aparatului. 
Cont bancar EURO VOLKSBANK nr. IBAN: RO06 VBBU 2511 AG15 3394 1101
Cont bancar RON VOLKSBANK nr. IBAN: RO68 VBBU 2511 AG15 3394 2701
FUNDAŢIA SOLIDARITATEA ARGEŞEANĂ, A CONSILIULUI JUDEŢEAN ARGEŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea