Întâlnire de lucru, la Piteşti, în cadrul Proiectului european SEAP-PLUS

Asociaţia Municipiilor România (AMR), cu sprijinul Primăriei Municipiului Piteşti, a organizat, la Piteşti, o întâlnire de lucru în cadrul Proiectului SEAP PLUS - Mai mulţi participanţi la realizarea SEAP, o plus-valoare pentru întreaga Europă, pentru dezvoltarea Planului de Acţiune pentru Energie Durabilă – PAED/SEAP. Municipiul Piteşti beneficiază de servicii de asistenţă tehnică pentru realizarea PAED ]n vederea realiării Inventarului de Bază a Emisiilor de CO2 (BEI) şi face parte din grupul de lucru pe energie al AMR, format din 14 municipii şi constituit  în cadrul proiectului menţionat.
Scopul principal al întâlnirii a fost stabilirea echipei de lucru pentru dezvoltarea şi implementarea PAED-ului şi instruirea acesteia în vederea dezvoltării PAED - Etapa B a Planului de Management al Proiectului. La întâlnire au fost prezenţi membrii echipei AMR, ai echipei PAED a Municipiului Piteşti,  alţi reprezentanţi ai actorilor locali interesaţi din domeniul energiei (consilieri locali, specialişti din direcţiile relevante ale Primăriei Municipiului Piteşti, companii de utilităţi locale, companii furnizoare de servicii publice, ONG-uri din domeniul dezvoltării infrastructurii locale, alte instituţii publice de profil).
Următori paşi în elaborarea PAED Piteşti sunt orientaţi pe stabilirea Inventarului de bază al emisiilor de CO2 prin colectarea şi evaluarea de date relevante la nivel sectorial, conform planului de lucru al proiectului.
Proiectul SEAP-PLUS are în vedere întărirea impactului şi rezultatelor Convenţiei Primarilor, sprijin pentru pregătirea mai multor PAED/SEAP şi cu o calitate mai bună, încurajarea autorităţilor locale şi regionale, precum şi a actorilor locali din sectorul energiei să colaboreze pentru reuşita schimbului de cunoştinţe între partenerii proiectului.
SEAP-PLUS are la bază Convenţia Primarilor, iniţiativă de succes a Comisiei Europene care a debutat în 2008 şi la care autorităţile locale şi regionale sunt invitate să stabilească ţinte ambiţioase pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu peste 20% până în anul 2020.
Proiectul se desfăşoară în cadrul unui Consorţiu alcătuit din 13 parteneri SEAP-PLUS:  Camera Tehnică şi Agenţia de Energie, Mediu şi Dezvoltare Durabilă (EPTA) din Grecia, ICLEI Europa - Autorităţi Locale pentru Sustenabilitate din Germania, Consiliul Provinciei Barcelona din Catalunia - Spania, Municipalitatea Jokkmokk din Suedia, Agenţia Regională pentru Energie din Liguria, Agenţia de Energie a Provinciei Cosenza din Italia, Agenţia Regională a Mării Negre pentru Managementul Energiei din Bulgaria, Fondul de Investiţie pentru Protecţia Mediului din Letonia, Agenţia Energetică CEA din Cipru, Alianţa pentru Climă din Austria şi Agenţia Locală de Energie din Pomurje, Slovenia şi AMR, Romania.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea