“Pe cine deranjează această analiză privind nerealizarea lucrărilor de investiţii?”

# Consilierul Mariean Neacşu nu se lasă până când municipalitatea nu-i va  nominaliza pe cei vinovaţi de nerealizarea programului de investiţii. Unul dintre proiectele de hotărâri care au ajuns pe masa consilierilor locali în ultima şedinţă a CL Piteşti a fost cel referitor la aprobarea  situaţiilor financiare  pentru Municipiul Piteşti la data de 31. 12. 2012. Un subiect sensibil care a atras, nu pentru prima dată, unele comentarii. Mariean Neacşu, cel mai vocal dintre consilierii locali, a cerut, şi de această dată, o analiză privind nerealizarea lucrărilor de investiţii. Amendamentele sale pe această temă au fost respinse, însă consilierul PP-DD se ambiţionează să ceară o explicaţie pentru faptul că din cele 72 de obiective de investiţii prevăzute pentru 2012, numai 39 au fost realizate în toatalitate.

Situaţia care apare în proiectul de  hotărâre privind aprobarea situaţiilor financiare pentru Municipiul Piteşti la data  de 31. 12.20.12, proiect care, la sfârşitul lunii trecute, a ajuns pe masa consilierilor locali,  a atras atenţia lui Marian Neacşu asupra unor nerealizări. Veniturile totale planificate ale Bugetului municipiului Piteşti pentru 2012 au fost de 322. 877. 000 lei, iar veniturile realizate, de 328. 302. 912. Rezultă un  procent de  realizare a acestor venituri de 93,04% . Asta, în timp ce procentul de realizare a cheltuielior a fost de  92,19%. În aceeaşi perioadă, bugetul  privind veniturile secţiunii de dezvoltare a fost realizat în proporţie de 82,72%. Probleme sunt la capitolul cheltuieli ale bugetului local, din cauza faptului că în programul de investiţii pe 2012 au fost prevăzute un număr de 72 de obiective de investiţii, din  care numai 39 au fost realizate în toatalitate.
“Un procent foarte mic a fost realizat în ceea ce priveşte proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare. Dintr-un total de  42.932.000  lei - cheltuieli planificate (din fonduri nerambursabile) - s-au realizat lucrări de investiţii în valoare de  24.103.047 lei, ceea ce reprezintă 56,14%”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Mariean Neacşu, explicând că realizarea acestui procent de doar 56,14% a fost cauzată de  lipsa de preocupare a departamentelor împlicate în urmărirea şi realizarea acestor lucrări din fonduri externe nerambursabile

Nu există analize ale lucrărilor de investiţii

Consilierul PP-DD spune că cifrele nu sunt, totuşi, o surpriză. “Nu trebuie să uimească pe nimeni acest procent foarte mic de nerealizare, deoarece pe tot parcursul anului 2012, cu ocazia analizelor trimestriale privind execuţia  bugetară, procentul de realizare a oscilat între 17,82% şi 34,53%. Una din scuzele privind cauza nerealizărilor, invocată permanent, este sistarea lucrărilor din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Dar cine îi obligă pe specialiştii din primărie să programeze un volum aşa de mare de lucrări în perioada de iarnă?!  Ne întrebăm  dacă programul privind desfăşurarea lucrărilor de investiţii din bugetul local (dacă există) este urmărit permanent de dirigintele de şantier! (…)Pe cine deranjează dacă s-ar face această analiză privind nerealizarea lucrărilor de investiţii şi dacă persoanele vinovate ar fi cunoscute de către piteşteni care au dreptul să fie informaţi corect de ce nu s-a realizat programul de investiţii privind centralele termice de cartier, locuinţele sociale din blocul G1- Războieni etc. Toate amendamentele formulate privind analiza trimestrială, în Consiliul Local, a lucrărilor de investiţii au fost respinse în mod grosolan de consilierii USL!”, mai spune Mariean Neacşu explicând că  solicitările sale privind realitarea unei analize a lucrărilor de investiţii în Consiliul Local au fost respinse sistematic.  Consilierul PP-DD a cerut în mai multe şedinţe de consiliu local situaţia cu societăţile  comerciale care  nu respectă  termenele iniţiale de realizare a lucrărilor din contracte, însă nici până la această oră n-a fost stabilită o listă neagră a firmelor neserioase.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea