Weekend cultural şi sportiv. Mioveni, gazda a două evenimente naţionale

Oraşul constructorilor de maşini a devenit din ce în ce mai atrăgător pentru desfăşurarea evenimentelor naţionale, graţie autorităţilor locale şi judeţene. La sfârşitul săptămânii trecute, Mioveniul a fost gazda Campionatului Naţional de Oină pentru Fete Juniori – Ediţia I şi a festivalului naţional de teatru pentru copii şi tineret, ,,Ludicus”.

Competiţie istorică la Mioveni – prima ediţie a Campionatului Naţional de Oină pentru fete

Primăria Mioveni, în colaborare cu Consiliul Local Mioveni, Consiliul Judeţean Argeş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş şi, nu în ultimul rând, Federaţia Română de Oină, sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I, a reuşit să readucă jocul de oină în atenţia cetăţenilor din judeţul nostru. După mai bine de 100 de ani, la Mioveni s-a desfăşurat, timp de două zile, sâmbătă şi duminică, pe terenul echipei CS Mioveni, prima ediţie a Campionatului Naţional de Oină juniori, rezervat fetelor. Au participat 12 cluburi din judeţele Maramureş, Argeş, Constanţa, Dolj, Vâlcea, Neamţ, Ilfov, Sibiu, Călăraşi.

Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS

Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, în colaborare cu Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia” Mioveni, au organizat, tot la finalul săptămânii trecute, de vineri, de la ora 18:00 şi până duminică, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret “Ludicus”. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor şi a reunit tineri actori de la şcoli, licee şi centre culturale din Argeş, dar şi din Vâlcea, Teleorman, Prahova, Constanţa, Giurgiu, Sibiu şi Bucureşti.
Festivalul s-a împărţit în patru secţiuni: monolog, 10-14 ani (12 participanţi); monolog, 15-18 ani (13 participanţi); trupe, 10-14 ani (18 participanţi); trupe, 15-18 ani (14 participanţi).    L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea