Regina Traviatei, soprana Felicia Filip, la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti închide stagiunea a şasea printr-un concert vocal-simfonic eveniment, Cluster Chorus, organizat joi, 20 iunie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Silviu Deaconescu, soprana Felicia Filip, mezzosoprana Andra Bivol Costea, tenorul Alfredo Pascu, violonistul Mădălin Sandu, soliştii Daniela Hodojeu, Alexandru Ionescu şi Robert Sima vor interpreta arii celebre din Aida, Trubadurul, Nabucco, Forţa destinului, Traviata, Carmen, Ţara surâsului, Thaïs şi Cenuşăreasa. Coruri celebre care au făcut istorie vor fi aduse la rampă de Corala bărbătească D.G. Kiriac Piteşti (dirijor George Paraschivescu), Corala Ion Ionescu Topoloveni (dirijor Ion Isăroiu), Corala Orfeu Curtea de Argeş (dirijor Alexandru Ionescu), Corul Fantasia Bascov (dirijor Valentina Iorga) şi  Corul Şcolii Populare de Artă (dirijor Andra Bivol Costea).
Soprana Felicia Filip a început studiile muzicale, ca violonistă, la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti, orientându-se ulterior către canto, la clasa profesor Cornelia Voica (Şcoala Populară de Arte Piteşti). A absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa profesor Georgeta Stoleriu. Solistă a Teatrului liric din Braşov şi a Operei Naţionale din Bucureşti, Felicia Filip are o carieră naţională şi internaţională de succes. A cântat pe marile scene ale lumii: Covent Garden, Wiener Staatsoper,  teatrele de operă din: Hamburg, Viena, Dresda, Barcelona, Frankfurt, Toronto, Toulouse, Bologna, Roma, Moscova. Deţine un repertoriu vast de operă, operetă, lieduri şi muzică vocal-simfonică, susţinând spectacole şi concerte cu soliştii Monserrat Caballe, Roberto Alagna, Francesco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez, Fabio Armiliato. În urma interpretării rolului din Traviata, a fost numită de presa de specialiate  „regina Traviatei”. Este prima soprană din România care a cântat cu o trupă rock, asemeni lui Montserrat Caballe şi Freddie Mercury. A realizat un album de rock simfonic împreună cu formaţia Iris, Athenaeum. Cetăţean de onoare al Piteştiului, soprana Felicia Filip revine la Filarmonica Piteşti, fiind prezentă, pentru prima oară, la 25 mai 2007, la concertul inaugural.
Născut într-o familie pentru care muzica este o pasiune de patru generaţii, tenorul Alfredo Pascu a urmat cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti, îndrumat de maeştrii Ludovic Spiess, Dan Iordăchescu şi Ionel Voineag. A participat la numeroase concursuri de gen, încununate cu tot atâtea premii. Bursier la Viena, abordează roluri din repertoriul de operă şi vocal-simfonice. Din 1996 este prim-solist al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti. A concertat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti şi a Filarmonicii din Amsterdam. A efectuat turnee în: SUA, Spania, Italia, Germania, Olanda, Belgia, Israel şi Qatar. A cântat la concertul aniversar al Filarmonicii Piteşti din mai 2012, interpretând rolul lui Eisentein din „Liliacul” de Strauss. 
Cluster Chorus este un proiect lansat de Filarmonica Piteşti, de consultantul artistic Silviu Deaconescu, cel care este şi dirijorul coordonator al corurilor reunite din judeţul Argeş. Provenit dintr-o familie de profesori, Silviu Deaconescu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specializarea dirijat cor academic, compoziţie şi pedagogie muzicală. Fost director executiv şi editor la Editura Muzicală a UCMR Bucureşti, este, de la înfiinţare, dirijorul corului simfonic şi consultantul artistic al Filarmonicii Piteşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea