Cronică locală de fashion: creații făcute franjuri

Rubrica de față își propune să fie un îndreptar pentru acele momente în care gustul unui neinițiat ar putea să intre pe panta  prostului gust. Într-o mare de oameni lipsiți de gust vestimentar, avem pretenția ca măcar aceia care poartă titulatura de designer să fie asemeni unui îndreptar pentru cei mai puțin înzestrați, sau nu. Săptămâna aceasta vă propunem câteva “creații” ale unei case de modă din Curtea de Argeș. Moda este un subiect discutat și criticat de mulți. De fapt, toată lumea se pricepe la ea. Iar noi,. românii,  avem imaginație. Și un spirit de turmă cum rar mai există. Cum dă o ploaie, cum mai rasare o stână, așa apare designerul și firea lui creativă.

Cam așa a apărut mulțimea de rochii office, rochii de ocazii, gală, nuntă, nașă mare sau mică și alte botezuri sau cumetrii. O singură nedumerire mă încearcă: totuși, unde e designul?

”Rochie office, în culori vesele, ce creează iluzia optică de talie subțire”

Rochie office? Da, dacă job-ul tău este acela de vânzătoare la aprozarul din colț. Nu am reușit să sesizez unde și cum anume a creat Houdini iluzia de talie subțire, dar, în schimb, am observat volumul oferit de amalgamul de material din partea de jos. Efectul: “iluzia optică de șolduri mult prea mari”. Și, fiind o ținută office, era absolut necesară o geantă diplomat, deși, după părerea mea, o sacoșă de rafie s-ar fi integrat perfect. Nu de alta, dar după job,  poate treci și prin piață. Lăsând la o parte gluma și comentariile acide, o ținută plictisitoare, fără nimic special.

“Compleu din mătase pentru  femeia modernă”

Nu-mi pot da seama ce “mătase” a folosit creatorul acestui  compleu, dar cea din imagine nu arată a altceva decât a atlaz, de o culoare cel puțin ciudată, cumpărat din Dragonul Roșu sau, pentru plaiurile mioritice, din John.  Ținuta perfectă pentru soacra mică, o soacră mică modernă, asortată perfect, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Conform teoriei, femeia modernă trece de la Dry Cooker la modă. Aplauze! Altfel spus, lungimea fustei creează un efect de îngroșare a gleznelor, iar per total apariția este una nefinisată. PS: Oare unde au gasit sandalele?Mă gândeam că, dacă tot e ziua bunicii mele săptămâna viitoare, iar eu sunt în pană de idei, să apelez cu încredere la modelul de față.

”Rochie de seară într-o nuanță de albastru electric, cu umerii goi”

“Rochie de seară”…..Țineți-vă bine, că s-a scos la înaintare artileria grea! Ca să lămuresc lucrurile de la bun început: culoarea este una dintre preferatele mele, iar designul acestei rochii nu mi se pare chiar atât de anti-fashion! Dar, la ce Doamne iartă-mă, aveam nevoie de o coadă? Pardon, un element de creativitate și noutate; de altfel, un semn distinctiv al designer-ului.  Pe lângă toate acestea, dacă un obiect vestimentar este făcut dintr-un material ieftin, va arăta ieftin indiferent cu ce l-ai purta. Aproape bine, dar încă destul de prost! O rochie făcută undeva acasă, de cineva care a mai făcut și pentru altcineva, căreia i-a plăcut și care o cunoaște pe o prietenă care și-a făcut și ea. Am nimerit?

“Rochie din catifea neagră și voal de mătase, elegantă și seducătoare”

Sincer, nu știu cine ar putea fi sedus de o rochie a la Morticia Adams, dar, știți cum se spune: gusturile nu se discută. Probabil că designerul acestei rochii a auzit că drapajele și volanele sunt “in” vara aceasta, dar oare nu și-a dat seama că nu trebuie să arate precum un sac de transportat cartofi? Rochia nu prea are nicio formă și nu avantajează nicio siluetă, deoarece oferă mult prea mult volum în partea de jos. “ Din catifea neagră și voal de mătase”… aproape m-a dat pe spate. Aproape! Două texture care, din punct de vedere stilistic, nu au ce căuta una lângă alta.

“Rochie de cocktail din catifea mov, cu spatele gol”

La o primă vedere, nu mi-am putut da seama dacă am de a face cu o cămașă de noapte sau, nu. Noroc că descrierea m-a scos din negura în care mă aflam. Așadar, revin asupra calității materialelor. Dragelor, nu mai purtați haine făcute din material de tapițat canapele! De la “kitsch” la “must have” e doar un pas.  Ce-i drept, unul destul de mare, pentru că trebuie să conțină informație fashion și puțină fantezie, astfel încât totul să fie perfect. Din nou, o rochie fară nicio formă, croită prost, cu o culoare nefericită și lipsită de orice fel de strălucire. O alegere total demodată și neinspirată.

Rochie cu asimetrii grațioase și spatele gol, ce evidențiază talia femeii ce o îmbracă.

Există rochii fine, frumoase și care într-adevăr se poartă și există creații proprii, prost inspirate, așa cum este această rochie. Ce vedeți aici, la Beyonce, Rihanna sau Jlo sunt într-adevăr niște piese din materiale speciale, create special pentru vedeta în cauză, care costă zeci de mii de euro și pe care creatorii mici încearcă să le copieze. Atât! Un imprimeu mult prea încărcat, un talmeș- balmeș obositor. Niciodată nu voi înțelege de ce designerii nu văd că există și o modă a rochiilor de seară, iar toate aceste modele de prințese pe care le văd destul de des la evenimente funcționează doar la un party tematic din Disneyland.

“Rochie de seară cu trenă ce iese în evidență prin combinația țesăturilor și jocul de culori”

Și, în sfârșit, cireașa de pe tort, crème de la crème, un blestem pentru ochii celor din jur.  Această rochie este pur și simplu o întreagă floră și faună la un loc. Știm că vara aceasta se poartă imprimeurile, dar nu avem nevoie de întreaga producție într-o singură ținută. Rochia pare din vremurile acelea de după Revoluție, când roșul mergea la orice. Pantofii sunt din alt film, sau mai bine spus, bine ar fi să nu fie din filmul nimănui. Sorcova vesela!

Sursele îmi spun că prețurile acestor rochii sunt destul de piperate. Că moda costă obscen nu mai este de mult un mit, este o realitate. Nu știu, însă, cum de am uitat, că a fi la modă nu înseamnă doar să ai bani, ci mult mai multe. Fiecare după posibilități! Loc e pentru toți sub soare, iar frumusețea e mereu tentantă.
eager4fashion

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea