Neplata timbrului de mediu, conform dispoziţiilor legale, poate duce la înmatricularea maşinilor pe gratis

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. Conform unei prevederi din Ordonanţa de Urgenţă nr.9/2013 privind timbrul de mediu, autoturismele care provin din „partajul voluntar” făcut în instanţă sunt scutite de plata timbrului de mediu.
Astfel că, un autoturism cumpărat din Germania şi apoi vândut în România la doi proprietari, pe baza unui simplu act de mâna, dă posibilitatea ca aceştia să poată merge în instanţă pentru a solicita partajarea bunului comun în favoarea unuia dintre ei, adică a adevăratului proprietar. Cu hotărârea definitivă din care rezultă partajul, respectivul se prezintă la Serviciul Înmatriculări solicitând înmatricularea fără plata taxei.
Orice bun deţinut de două sau mai multe persoane poate deveni proprietatea exclusivă a uneia dintre acestea. Conform principiului de drept potrivit căruia nimeni nu este obligat să rămână în indiviziune, adică să deţină un bun împreună cu alte persoane, partajul poate fi înfăptuit.
Dacă luăm ca exemplu doi proprietari ai unui autoturism, ce merg în instanţă asistaţi eventual de un avocat, declară cota de contribuţie a fiecăruia la momentul cumpărării maşinii, valoarea sumei care va fi plătită în favoarea celui care renunţă şi cine este noul proprietar, ca urmare a acţiunii de partaj voluntar. Astfel, hotărârea obţinută  reprezintă actul de înmatriculare a maşinii fără plata taxei.
Avocat Gherzan Cătălin
Drept penal. Drept civil. Înregistrare mărci. Recuperare
debite. Recuperare taxa poluare. Înmatriculare fără plata
taxei de poluare. Litigii comerciale internațional. Malpraxis.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea